Izbornik dobio novo neugodno pitanje o Jelaviću!

Sportska tema dana u Hrvatskoj ove je subote silom prilika postao iznenadni odlazak Nikice Jelavića iz naše nogometne reprezentacije.

11.10.2014.
20:13
VOYO logo

Jelavić je nakon povratka reprezentacije iz Sofije spakirao stvari i napustio kamp u Vukovaru, a odluku je navodno saopćio izborniku još u petak kasno navečer. Dogodilo se to odmah nakon pobjede protiv Bugarske, u kojoj Nikica nije dobio ni minute, iako ga je izbornik poslao na zagrijavanje odmah na početku utakmice. No, na kraju je Kovač uveo Matea Kovačića.

Od tada traju nagađanja zašto je Jelavić donio tako važnu odluku preko noći, ali izbornik Niko Kovač ne želi izlaziti izvan okvira službenog priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajem da me Nikica iznenadio, žao mi je zbog ovakvog raspleta, no prihvaćam naravno njegovu odluku. Hvala mu za sve što je dao hrvatskoj reprezentaciji. Mogu mu samo poželjeti sve najbolje u životu, pa tako i u nastavku klupske karijere", stoji u priopćenju.

//www.youtube.com/embed/8kJ_CkMx2Rs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su u subotu posjetili Memorijalni centar Ovčara, a poslijepodne na igralištu HNK Radnički održali i lakši trening koji je trajao oko 40 minuta pred gotovo 1500 gledatelja. Iako su dobili ovacije i bili dočekani kao heroji, naši igrači nakon treninga nisu bili raspoloženi za izjave. Brzo su se povukli u autobus, a neugodno pitanje o Jelaviću dočekalo je Niku Kovača.

"Nemam što novo dodati u odnosu na ono što je objavljeno u našem priopćenju. Žao mi je zbog toga, no mi se okrećemo utakmici u Osijeku. Tamo nas čeka težak zadatak, ali ja se nadam da ćemo uz pomoć navijača doći do nove pobjede", u svom je stilu zaključio izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je da će prava istina izbiti na vidjelo samo ako progovori glavni akter ove priče, kao što je to bilo u nekim nedavnim slučajevima.

Naime, Jelavić je četvrti reprezentativac koji se nakon SP u Brazilu oprostio od reprezentacije, a prije njega to su učinili vratar Stipe Pletikosa, veznjak Ognjen Vukojević i napadač Eduardo da Silva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelavić je za hrvatsku reprezentaciju odigrao 36 utakmica i postigao šest pogodaka. Otkad je Niko Kovač preuzeo Vatrene u sedam natjecateljskih utakmica Nikica Jelavić je samo jednom bio u početnom sastavu, na SP-u u susretu protiv Brazila, kojeg smo izgubili 1:3, igrao je do 78. minute. Protiv Kameruna nije nastupio, a u susretu s Meksikom odigrao je 16 minuta.

U dodatnim kvalifikacijama za SP u Brazilu nije igrao u prvoj utakmici na gostovanju kod Islanda, dok je u uzvratu, u kojem je Hrvatska slavila 2:0, dobio priliku u zadnjih 10 minuta. U kvalifikacijama za Euro 2016. protiv Malte je odigrao drugo poluvrijeme, a u Sofiji protiv Bugarske ostao je na klupi za pričuve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo