'Ma kakav Niko Kovač, to nije bio pametan potez! Isključivo Štimac!'

'Kovač je izuzetno neiskusan i to nikako nije bio pametan potez. On dosad u karijeri nikoga nije vodio.

17.10.2013.
8:22
VOYO logo

Igor Štimac više nije trener hrvatske reprezentacije! Odlučio je tako Izvršni odbor HNS-a na izvanrednoj sjednici održanoj u srijedu. Nogometni puk podržao je takvu odluku, kao i mnogi nogometni stručnjaci diljem zemlje, no ne i stari lisac Ivan Katalinić.

Kako komentirate smjenu Igora Štimca? "Po meni je Štimcu trebalo dati šansu, morao je ostati na klupi reprezentacije. Ovo je sada veliki pritisak na HNS. Ponavljam, ostavio bih Štimca na klupi bez obzira kakvo je trenutno stanje. Imamo odlične igrače, to su sve veliki profesionalci i u mjesec dana se sve može preokrenuti. Očito je sve od početka išlo naopako i eto, završilo na najgori mogući način. Ali još ću jednom ponoviti, ma koliko je god situacija očajna, ja ne bih ništa mijenjao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je na klupu postavio izbornika mlade reprezentacije Niku Kovača. Je li to po Vama dobar potez? "Ma kakav Niko Kovač. On je izuzetno neiskusan i to nikako nije bio pametan potez. On dosad u karijeri nikoga nije vodio. Ne znam koji je njegov kapacitet, no ipak, u trenerskom je poslu oduvijek vrijedilo pravilo – ili znaš ili ne znaš."

Da ste član Izvršnog odbora HNS-a, koga biste predložili? "Rekao sam vam, ne bih postavio nikoga novog. Isključivo Štimac! Držao bih ga do kraja i ako prođe dodatne kvalifikacije ostaje, ako ne, dobiva otkaz."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompletna situacija u reprezentaciji je očajna, igrači su potpuno potonuli, čelnici HNS drhte. Može li se situacija okrenuti? Kakve su nam sada šanse da na kraju ipak završimo u Brazilu? "Jako je važna činjenica da smo se u 'baražu' uvijek izvlačili. Kad je bilo najteže bili smo najjači. Ipak, ovakvo nešto nam se nikad nije dogodilo. Vidjet ćemo, puno će toga odlučiti i sam ždrijeb."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo