Počelo je: Mamić se više ne bori samo protiv 'ulice'!

Građanska inicijativa 'Zajedno za Dinamo' dobila je prvu 'bitku' u svojoj borbi za promjenama u Dinamu.

25.4.2013.
12:54
VOYO logo

Članovi Dinama okupljeni u "Zajedno za Dinamo" još su prije dvije godine od tog ministarstva tražili da ispita i provede zakonitost u vezi tadašnjeg Zakona o športu, ali na svoje zahtjeve nisu dobili rješenje. Sada je naloženo da MZOS u roku 30 dana odluči o prigovoru ZZD i zahtjevu da se Dinamu naredi usklađivanje sa Zakonom o športu i smjeni osobe navedene u tužbenom zahtjevu.

Ukratko, ZZD je napravio milimetarski korak unaprijed. Ministarstvo će morati reagirati, a više ih i službeno nitko ne može smatrati 'ulicom' i šakom huligana, kako ih je nazivao Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije godine, nakon stotina radnih sati, desetina tužbi i prigovora na nerad institucija, navijači i članovi Dinama napokon su dobili prvu presudu u korist svojih legitimnih prava. Visoki upravni sud je usvojio upravnu tužbu kojom je presudio kako Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta MORA odgovoriti na predstavke građana s legitimnim interesom kao što su u konkretnom slučaju članovi Dinama. Podsjećamo, članovi Dinama okupljeni u građansku inicijativu "Zajedno za Dinamo" još su prije dvije godine od tog ministarstva tražili da ispita i provede zakonitost u vezi tadašnjeg Zakona o športu, ali na svoje zahtjeve nisu dobili rješenje, čak ni običan odgovor u roku. To pravo sada im je potvrdio Visoki upravni sud.

Usvajanjem tužbe sud je poručio državnim tijelima i ministarstvima poput MZOS (koje je u našem slučaju svim raspoloživim opstrukcijama onemogućavalo rješavanje) da upravna tijela uvijek moraju služiti javnom interesu i građanima, a NE privatnom interesu moćnika s novcem koji su uzurpirali sport i klubove, poput Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je razgolitio i visoke dužnosnike ministarstva, poput bivšeg ministra Radovana Fuchsa ili čelnika uprave za sport Željka Klarića koji je ekspresno nakon odlaska iz MZOS-a dobio posao u Dinamu (!), a koji su, sada i sudski potvrđeno, samo pokazali bahatost i bezobzirnost vlasti prema građanima kojima bi trebali služiti. Sada je konačno svima jasno da u Hrvatskoj postoji raritet svjetskih razmjera, umjesto zakonom propisane dvije mogućnosti; udruge građana ili privatiziranog kluba, mi imamo privatiziranu udrugu građana.

Ova presuda potvrđuje i to da članovi Dinama NISU ulica, osim za šačicu huligana koja čini nelegitimnu upravu Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, poruka sadašnjem ministarstvu i ministru kako navijači i članovi Dinama više nemaju ni vremena ni volje biti građanima drugog reda, bez obzira na stalne najave o "isušivanju močvare". Na utakmice našeg kluba redovito dolazi još samo 500 mazohista koji ga se ne mogu odreći čak niti ovakvog poniženog, pokradenog i silovanog. Ali isto tako za njegovu čast bore se i borit će se obespravljeni članovi, kojih u našoj bazi podataka sada ima već preko 5000.

Gospodine ministre, molimo vas da hrvatskoj javnosti, a poštujući i presudu upravnog suda, u najkraćem mogućem roku kažete: TKO, KADA i KAKO će uvesti zakonitost u naš klub, jer mi članovima koje molimo za strpljenje više ne znamo objasniti kako i zašto se u našoj državi tako otvoreno i besramno mogu kršiti njihova prava. Ukoliko taj odgovor ne dobijemo u razumnom roku, organizirat ćemo prosvjed pred vašim ministarstvom. Možda Vi uspijete objasniti VLASNICIMA nogometnog kluba Dinamo, tj njegovim članovima u čemu je problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo