IMPERATOR SE NE BOJI HRVATSKE: / 'Turska se nikada ne predaje! Zašto ne bismo opet došli do polufinala?'

Image
Foto: AFP, BULENT KILIC
8.6.2016.
20:06
AFP, BULENT KILIC
VOYO logo

Hrvatska i Turska sudarit će se na pariškom Parku prinčeva u prvoj utakmici skupine D na kontinentalnoj smotri koja počinje u petak. Osim ove dvije reprezentacije, u skupini su i Češka te branitelj naslova Španjolska.

Velika očekivanja

"Imamo tešku grupu. Španjolska je aktualni europski i bivši svjetski prvak. Hrvatska je mlada momčad s iskusnim trenerom, a Češka je nepredvidiva. Moramo naporno raditi da prođemo u iduću fazu. Budemo li imali dobar početak protiv Hrvatske, mislim da možemo to ostvariti. Turska ima potpuno novu momčad s mladim igračima. Moji nogometaši znaju da su kod kuće velika očekivanja, no već su pokazali karakter u kvalifikacijama. Borit će se do posljednje minute", izjavio je Terim u razgovoru za španjolski sportski dnevnik Marcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Burak Yilmaz

Turska je na Europskom prvenstvu 2008. u Austriji i Švicarskoj izbacila Hrvatsku u četvrtfinalu. U dramatičnoj utakmici Hrvatska je povela u 119. minuti, ali je svega nekoliko sekundi kasnije primila gol, pa ispala nakon izvođenja jedanaesteraca.

"Čini se da je to bila sreća. Ali za imati sreću, potrebno je boriti se. Turska se nikada ne predaje, to nosi u svojim genima. Zašto opet ne bismo došli do polufinala? Imamo potencijal", istaknuo je stručnjak poznat po temperamentnom vođenju utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne mogu se promijeniti'

"Ne mogu skrivati svoje osjećaje, ne mogu kontrolirati što snimaju kamere. Takav sam. Nekada se pogledam i pomislim da je to moje ponašanje nekada nepotrebno, no ne mogu ga promijeniti", napomenuo je.

Image
Foto: AFP, SCOTT HEPPELL
Image
Foto: AFP, SCOTT HEPPELL

Hakan Calhanoglu

Dodao je kako je snaga Turske u kolektivnoj borbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U teškim utakmicama smo pokazali da smo dobri. Nitko nas ne može zaustaviti kada se borimo. Bude li tako, možemo doći daleko. Moguće je da toliko mladih igrača u našoj momčadi nije prednost, no Nihat, Tuncay i Tumer pomažu tim mladićima kako bi bili bolji. Arda Turan je također dostupan za sve. Volimo napadati, kao što svi znaju. No priznajem, u nekim utakmicama nam nedostaje strpljenja", zaključio je Terim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo