Igrač Dinama junak ludog dana u Njemačkoj!

Šokantni rezultati nastavili su se i drugog dana odigravanja utakmica prvog kola Njemačkoga nogometnog kupa.

19.8.2012.
19:12
VOYO logo

Najneugodnije je iznenadio Nürnberg, koji je ispao na gosotvanju kod četvrtoligaša Havelsea. Član Regionalne lige Sjever nadigrao je bavarskog Bundesligaša 3:2 nakon produžetaka.

Propisno se osramotio i HSV, koji je zapeo na gostovanju kod trećeligaša Karlsruhea. Završilo je 4:2 za domaćina premda su gosti na poluvremenu vodili 2:1, a Milan Badelj ostao je bez jednoga velikog natjecanja i prije no što se priključio Hamburžanima. Za sastav Thorstena FinkaIvo Iličević ušao je u igru u 84. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od četvrtroligaša je izgubila i Hertha, lani prvoligaš, ove sezone drugoligaš. Izgubili su Berlinčani 2:1 na gostovanju kod Wormatije iz Wormsa.

U šokantnom danu za bundesligaše, ispali su i frankfurtski Eintracht i bremenski Werder. Drugoligaš Erzgebirge Aue na svom je stadionu deklasirao Eintracht iz Frankfurta 3:0, a apsolutni junak pobjede bio je 23-godišnji slovački napadač Jakub Sylvestr, ovog ljeta Nijemcima posuđen iz zagrebačkog Dinama. Najprije je u 19. minuti utakmice brzonogi Slovak iznudio 11-erac uz isključenje Eintrachtova vratara Kevina Trappa, kojeg je dvije minute potom Thomas Paulus pretvorio u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov nogometaš, koji s hrvatskim prvakom ima ugovor do 30. lipnja 2015. godine, u 60. je minuti povisio na 2:0, a u prvoj minuti sudačke nadoknade postavio konačan rezultat. Nastupio je Sylvestr i u obadvama dosadašnjim Aueovim dvobojima u 2. Bundesligi, ali ovo su mu bili prvi pogoci. Može se reći da je proradio u pravom trenutku.

Neugodno je iznenađenje Thomasu Schaafu i njegovim odnosno Werderovim nogometašima priredio trećeligaš Preußen iz Münstera, koji je bremenski sastav na svom travnjaku nadigrao 4:2 nakon produžetaka. Nije gostima pomoglo niti što su dva puta vodili. Torpedirao ih je 30-godišnji američki napadač Matthew Taylor zabivši hat-trick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Werder je u prvom kolu DFB-Pokala ispao i treću sezonu zaredom. Takva se negativna serija događa velikom klubu iz Bremena drugi put u povijesti. Prvu su ostvarili između 1963. i 1965. godine.

Najuvjerljiviju pobjedu dana zasad je ostvario München 1860. Bavarski je drugoligaš na gostovanju deklasirao petoligaša Hennefa 6:0. Marin Tomasov igrao je za goste do 64. minute te asistirao za prvi pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo