'Gospodine Štimac, je li vam teško, cijela je zemlja protiv vas'

Na posljednjoj presici uoči utakmice Hrvatske i Belgije pojavili su se izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac i prva violina Vatrenih Luka Modrić.

10.10.2013.
18:51
VOYO logo

Atmosfera uoči utakmice s Belgjiom na Maksimiru je daleko od idealne. Dan uoči susreta koji je trebao biti ključni u kvalifikacijama za SP prodana je tek četvrtina ulaznica, tjedan je obilježila javna polemika između izbornika i Luke Modrića koji je Štimcu javno spočitnuo taktiku protiv Srbije u Beogradu, a pogled na tablicu zapravo je i najveći razlog za ne baš sjajno raspoloženje. Belgiji u zadnje dvije utakmice treba bod za direktan plasman na SP, Hrvatska će gotovo sigurno ići u dokvalifikacije.

Luka Modrić je unatoč svemu pozvao navijače na Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dođite i pomozite nam! Trebat će nam potpora protiv jake Belgije. Budite strpljivi kao i mi na terenu, nek' se zaborave tenzije oko HNS-a i nogometa, dajte nam potporu za vrijeme utakmice! I ako ne budete zadovoljni, zviždite nam nakon 90. minute", poručio je Modrić, a Štimac dodao:

"Tko želi doći, neka dođe na stadion! Često se kunemo da nam je reprezentacija svetinja, a mi moramo zapravo dobrom igrom navesti publiku da nas podrži! U svijetu je to drukčije, vani je publika 12. igrač i nosi svoju momčad. U boljoj smo situaciji nego lani u Bruxellesu, jer nam je više igrača u dobroj formi. Ne uzbuđuje nas stoga belgijski optimizam, jer nikome nije lako Hrvatsku pobijediti u Zagrebu. Svjesni smo kvalitete belgijske momčadi, a veliko iščekivanje plasmana na veliko natjecanje donijelo im je ovu euforiju i zajedništvo. Naš je cilj pobjeda i znamo da moramo odigrati dobru utakmicu za osvajanje ta tri boda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/9TpyVKh2OrY

I kad se činilo da će sve proći bez neugodnih pitanja javio se belgijski novinar i hrvatskog izbornika pitao je li mu teško raditi u okolnostima kad je cijela zemlja protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A kako vi to znate da su svi protiv mene? Jeste li razgovarali sa 4,5 milijuna Hrvata? Ili zaključak stvarate na osnovi razgovora s vašim kolegama iz hrvatskih pisanih medija", još jednom je Štimac 'zabio glavu u pijesak' i prebacio krivnju na novinare.

Utakmica Hrvatske i Belgije na rasporedu je u petak u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo