IBRIN POVRATAK ZA PAMĆENJE: / Zakupio čitav grad i napravio neviđen tulum u svoju čast

Image
Foto: AFP

Švedski nogometni majstor Zlatan Ibrahimović zabio je gol u pobjedi svog PSG-a nad domaćim Malmöm 5:0, a igrao je do 85. minute kad je ispraćen ovacijama.

26.11.2015.
10:20
AFP
VOYO logo

No, utakmica je u ovom slučaju bila u drugom planu. U prvom je, naravno, bio Ibrahimovićev povratak u rodni grad i sve što se događalo uoči, za vrijeme i nakon nje.

Otkad je u ožujku 2001. kao 19-godišnjak za 80 milijuna švedskih kruna (8 milijuna eura) iz Malmö prešao u Ajax, Ibrahimović je još pet puta mijenjao klub, a na njegovim transferima i plaćama obrnulo se preko 250 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad se legendarni Ibra nakon 14 godina od kad je otišao u Amasterdam vratio u svoj rodni grad, ovog puta kao igrač PSG-a i odmah probudio zanimanje i domaćih medija i navijača. Ne treba posebno napominjati kakva je zvijezda Ibrahimović u svojoj domovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ibrahimović neke stvari nije zaboravio

Ali, Ibra ne zaboravlja odakle je potekao nego je odmah odlučio napraviti šou i razveseliti svoje sugrađane. Pa je tako zakupio glavni gradski trg odmah nakon što je ždrijeb spojio njegov drugi i aktualni klub, da svi oni koji ne mogu doći na stadion, gledaju utakmicu "na najvećem ekranu na svijetu", kako je rekao poslovično skromni ali kontroverzni Zlatan.

Ibra sve organizirao sam

Osim ekrana, gledateljima na trgu omogućio je šankove i muziku uživo, te lutriju, na kojoj su njegovi obožavatelji osvojili ulaznice ako već nisu mogli biti među 25 tisuće sretnika na Malmovom stadionu i svjedočiti njegovoj sportskoj veličini koja je ogromna u Švedskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve sam organizirao sam, jer ovo mi je iznimno bitan dan. Jer, vratio sam se doma. Malmö ima mali stadion, ne po švedskim, nego svjetskim standardima na koje sam osobno navikao, ali da je i pet puta veći, napunili bi ga ljudima koji me žele vidjeti uživo", kazao je Ibrahimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaradio i ovacije

Ibra je apsolutno bio u fokusu medija i svih ljubitelja nogometa, a prilikom izlaska na travnjak uoči zagrijavanja zaradio je i ovacije.

Na predstavljanju momčadi Šveđani su izviždali sve igrače PSG-a osim naravno. Isto je bilo i za vrijeme utakmice, navijači domaće momčadi zviždali su PSG-u, no jedino nisu zviždali Zlatanu Ibrahimoviću. Ibra je u utakmici zabio pogodak, a igrao je do 85. minute kad je ispraćen ovacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to za njega dan za pamćenje. Jer, vratio se kući, vratio se u svoju Švedsku i razveselio svoje ljude. I svaka mu čast na tome.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo