PARK PRINČEVA SLAVI: / Ibrahimović i društvo s prednošću na uzvrat

Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka nogometaši PSG-a su na svome Parku prinčeva u Parizu pobijedili Chelsea s 2:1 te tako došli do minimalnu prednost uoči uzvrata koji je na rasporedu 9.

16.2.2016.
22:57
AFP, FRANCK FIFE
VOYO logo

PSG - CHELSEA 2:1

PSG: Trapp, Marquinhos, Silva, Luiz, Maxwell, Verratti, Motta, Matuidi, Lucas, Di María, Ibrahimović

CHELSEA: Courtois, Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Baba Rahman, Fabregas, Mikel, Pedro, Willian, Hazard, Diego Costa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1:0 Ibrahimović (39), 1:1 Mikel (45), 2:1 Cavani (78)

PSG je dominirao najvećim dijelom utakmice, imao je veći posjed lopte i stvorio više prilika i na kraju zasluženo došao do pobjede koja je mogla biti i uvjerljivija. Chelsea može biti itekako zadovoljan jer ima solidnu šansu pred svojim navijačima nadoknaditi zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Laurenta Blanca je od prve sekunde krenula u opsadu Chelseajeva gola, ali prvu veliku priliku su imali gosti. U 23. minuti ubačaj Pedra je došao je na glavu Diega Coste koji je pucao s pet metara, ali vratar Trapp je uspio odbiti loptu na gredu. Zanimljivo, Chelseaju je ovo bila već šesta vratnica ili prečka ove sezone, najviše od svih sudionika Lige prvaka.

Junak s klupe

Parižani su svoju premoć okrunili u 39. minuti iz slobodnog udarca koji je skrivio Obi Mikel. S dvadesetak metara je opalio Ibrahimović, a lopta je okrznula Mikela i prevarila vratara Courtoisa. Ibrahimoviću je to bio 46. pogodak u Ligi prvaka čime se izjednačio s Karimom Benzemom i Filippom Inzaghijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Mikel se iskupio za prethodni peh izjednačujućim pogotkom. Nakon ubačaja iz kuta Diego Costa je glavom prenio loptu do potpuno samog Nigerijca kojem nije bilo teško s pet metara zakucati loptu u mrežu. Drugi mu je to gol u karijeri u Ligi prvaka i tek šesti ukupno u 356 utakmica za Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme počelo je novom prilikom Coste čiji je udarac obranio Trapp, a u 53. minuti na suprotnoj je strani pokušaj Ibrahimovića zaustavio Courtois. U 73. minuti u igru je ušao Edinson Cavani, a samo pet minuta kasnije Urugvajac je zabio pobjednički pogodak. Di Maria je briljantno proigrao Cavanija koji je izbio pred Courtoisa i iskosa s desne strane provukao belgijskom vrataru loptu kroz noge za konačnih 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi poraz Hiddinka

Inače, ovo je prvi poraz privremenog Chelseajevog trenera Guusa Hiddinka otkad je na klupi zamijenio Josea Mourinha. PSG je, pak, bez poraza u 23 utakmice u nizu, računajući sva natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/sFNs

Podsjetimo za kraj da su se ove dvije momčadi sudarile u nokaut-fazi Lige prvaka i u posljednje dvije sezone. Prije dvije godine je Chelsea bio uspješniji u četvrtfinalu, a lani je PSG izbacio Londončane u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici večeri Benfica je na svome Luzu u prvoj minuti sudačke nadoknade došla do pobjede (1:0) protiv ruskog prvaka Zenita. Glavom je na asistenciju Gaitana zabio Brazilac Jonas.

https://vine.co/v/ivJjt53idFH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, osmina finala, prve utakmice:

PSG - Chelsea 2-1 (Ibrahimović 39, Cavani 78 / Mikel 45+1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica - Zenit 1-0 (Jonas 90+1)

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo