HULIGANI PRIJETE BILIĆEVOM KLUBU: / West Ham pred zatvaranjem stadiona, ima dva tjedna za spašavanje!

Image
Foto: AFP, LEON NEAL

Jedna od vodećih nogometnih tema u Engleskoj i dalje je kaos koji su huligani izazvali tijekom utakmice osmine finala Liga kupa između West Hama i Chelseaja na Olimpijskom stadionu u Londonu.

28.10.2016.
12:25
AFP, LEON NEAL
VOYO logo

West Ham je slavio s 2-1 , ali je pobjeda momčadi Slavena Bilića pala u sjenu sramotnih događaja kakvi se, zbog strogih zakona, posljednjih godina rijetko viđaju na engleskim stadionima. Nekoliko stotina huligana iz West Hamovog navijačkog korpusa je napravilo pravi rusvaj - letjele su sjedalice, boce, kovanice, došlo je i do sukoba s policijom, a na koncu je uhićeno sedam izgrednika.

Image
ENGLESKA U ŠOKU NAKON SRAMOTE NA DERBIJU: /

Policija u lovu na divljake, čeka ih drastična kazna

Image
ENGLESKA U ŠOKU NAKON SRAMOTE NA DERBIJU: /

Policija u lovu na divljake, čeka ih drastična kazna

'Problemi nisu bili nepredvidivi'

Loša je vijest za West Ham da su slične scene viđene već nekoliko puta ove sezone, što je jasan znak da osiguranje na Olimpijskom stadionu, na koji se klub preselio ovoga ljeta, ne funkcionira kako treba. Upozorio je na to i Mark Field, dopredsjednik parlamentarne skupine za nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti problemi nisu bili nepredvidivi s obzirom na prirodu stadiona. U sljedećih 14 dana West Ham mora predstaviti Engleskom nogometnom savezu (FA) i Premier ligi detaljan plan o tome što namjerava poduzeti oko osiguranja. Bilo je očitih propusta. Ponove li se izgredi, West Ham sljedeće dvije ili tri utakmice treba igrati pred praznim tribinama", izjavio je Field.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sličan je način incidente komentirao i Damian Collins, predsjednik parlamentarnog Odbora za kulturu, medije i sport.

"West Ham je suočen s igranjem iza zatvorenih vrata ako nije u stanju ispravno upravljati stadionom", rekao je Collins.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nogometu ne trebaju takvi ljudi'

U međuvremenu je West Ham uz pomoć nadzornih kamera krenuo u veliki lov na huligane. Dopredsjednica Karren Brady objavila je da je klub blizu dovršetka identifikacije 200 izgrednika te da će svi dobiti trajnu zabranu ulaska na stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogometu ne trebaju takvi ljudi. Uz 55.000 navijača na listi čekanja za godišnju ulaznicu, sasvim sigurno ne trebamo takve ljude na stadionu", napisala je Brady na Twitteru.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo