OSLABLJENA HRVATSKA DOŠLA DO NOVIH BODOVA: / Vatreni slavili protiv Finske, na prvom su mjestu skupine!

Image

Hrvatska nogometna reprezentacija je u 3. kolu skupine I kvalifikacija za odlazak na SP u Rusiji 2018., pobijedila Finsku u Tampereu rezultatom 1-0.

9.10.2016.
19:45
VOYO logo

FINSKA - HRVATSKA 0:1

FINSKA: Hradecky - Raitala, Ojala, Arajuuri, Vaisanen (Riski, 87) - Moisander; Arkivuo (Schuller, 46), Ring (Lam, 67), Lod, Saksela - Pukki

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Mitrović, Vida, Pivarić - Perišić, Badelj, Kovačić, Brozović (Čop, 71) - Mandžukić (N. Kalinić, 87), Kramarić (Rog, 81)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Mandžukić (18.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oslabljena Hrvatska (zbog ozljeda nisu igrali Modrić, Rakitić, Lovren, Pjaca i Ćorluka) protiv Finske u nedjelju navečer i nije odigrala neku posebno dobru utakmicu, ali ono što je pokazala u prohladnom Tampereu bilo je dovoljno za nova tri boda, važna za nastavak mirne plovidbe prema Rusiji.

‘ZADOVOLJAN SAM POSTIGNUTIM’: Ante Čačić prokomentirao pobjedu Hrvatske nad Finskom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mitrović umjesto Ćorluke

Izbornik Hrvatske Ante Čačić utakmicu je započeo s Matejom Mitrovićem, koji je zamijenio ozlijeđenog Vedrana Ćorluku. U napadu su bili Kramarić i Mandžukić, dva igrača koja su startala i protiv Kosova. Znači, gotovo pa ista postava koja je zaigrala protiv Kosova istrčala je, tako, i na stadion Tampere.

HRVATSKA SLAVI TRI BODA: Kramarić očekuje piće od Mandžukića

Mandžo zabio svoj 28. pogodak za Hrvatsku

I u prvih 30 minuta prvog poluvremena igrala je dobro. Vatreni su od samog početka susreta uzeli stvar u svoje ruke, nametnuli svoju igru, svoj ritam i nagrada je došla već u 18. minuti kad je Šime Vrsaljko ubacio s desne strane, na petercu je Kramarić nogom preusmjerio loptu prema golu, a Mandžukić je na crti glavom pospremio u mrežu! Bio je to njegov 28. gol za Hrvatsku, čime je došao na jedan pogodak od drugog mjesta vječne ljestvice strijelaca Hrvatske na kojoj je sa 29 golova Eduardo da Silva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

AKCIJA IZ BLIZINE: Pogledajte kako izgleda dvoboj Hrvatske i Finske u prohladnom Tampereu

Image

AKCIJA IZ BLIZINE: Pogledajte kako izgleda dvoboj Hrvatske i Finske u prohladnom Tampereu

Na prvom mjestu je neupitni Davor Šuker sa 45 golova. Isto tako, to je bio Mandžin četvrti pogodak u posljednjim dvjema utakmicama. Četiri gola u kvalifikacijama, osim Mandže, imaju još samo Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski i Thomas Müller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finci se probudili u drugom poluvremenu

Početkom nastavka Hrvatska je mogla riješiti pitanje pobjednika kada je Mandžukić u 48. minuti prošao po desnom krilu i ubacio prizemnu loptu u peterac gdje je Vaisanen ipak uspio blokirati Brozovića.

Uslijedilo je razdoblje bolje igre Finaca koji su sredinom drugog poluvremena u kratkom razdoblju uputili nekoliko upotrebljivih centaršuteva, no obrana Hrvatske na čelu sa Šubašićem dobro je reagirala na svaki ubačaj, pa je Finska utakmicu završila bez ijednog udarca u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić pogodio vratnicu

U posljednjoj četvrtini dvoboja Hrvatska je imala nekoliko prilika za povećanje vodstva. Perišić je sjajnom solo akcijom u 75. minuti napravio nered na desnoj strani, a potom pucao s vrha kaznenog prostora, no taj udarac zaustavila je lijeva vratnica. Potom je Čop, igrač koji je u drugom poluvremenu zamijenio Brozovića, dva puta zaprijetio Hradeckom, prvo u 79. minuti kada je njegov prizemni udarac sa 16 metara finski vratar odbio. Nakon toga, u 83. minuti Čop je tukao sa 20-ak metara pod gredu, ali Hradecky je jednom rukom prebacio loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finska u posljednjim minutama mogla šokirati Hrvatsku

I kada se očekivao posljednji sučev zvižduk Finska je stigla u veliku priliku za poravnanje, njihov napadač Pukki se probio u kazneni prostor, Vida je uspio blokirati njegovo dodavanje, ali lopta se vratila u noge Pukkija koji srećom nije uspio uputiti dobar udarac prema golu. Da je, Subašić bi bio na velikim mukama.

U drugom susretu naše skupine igranom u isto vrijeme Ukrajina je u Krakowu svladala Kosovo sa 3-0, dok će od 20.45 sati igrati Island i Turska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je trenutačno vodeća na ljestvici sa sedam bodova, slijedi Ukrajina s pet, Island ima četiri, Turska dva, a Finska i Kosovo po jedan bod. Sljedeću utakmicu Hrvatska će igrati 12. studenoga na domaćem terenu protiv Islanda.

POČELO ZAGRIJAVANJE ZA UTAKMICU! Pažnja, pažnja: Hrvatski navijači viđeni na ulicama Tamperea

Image
Image

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo