GENIJALNOST LUKE MODRIĆA ZA PRVA TRI BODA NA EURU: / Hrvatska slavi veliku pobjedu nad neugodnom Turskom

Image
Foto: AFP, MIGUEL MEDINA

U svom prvom susretu na Euru u sklopu 1. kola skupine D nogometaši hrvatske svladali su Tursku rezultatom 1-0. Jedini pogodak na Parku prinčeva djelo je genijalnog Luke Modrića u 41. minuti susreta

12.6.2016.
15:00
AFP, MIGUEL MEDINA
VOYO logo

TURSKA - HRVATSKA 0:1

HRVATSKA: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Badelj, Modrić - Brozović, Rakitić, Perišić - Mandžukić

TURSKA: Volkan Babacan - Gokhan Gonul, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin - Selcuk Inan, Ozan Tufan - Hakan Calhanoglu, Oguzhan Ozkayup, Arda Turan - Cenk Tosun

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: Luka Modrić 0-1 (41. minuta)

No, što smo ustvari očekivali u ovom srazu? Što smo zaista mogli očekivati od Čačićeve Hrvatske na Parku prinčeva? Pitanje je to koje se vrtilo još od trenutka kada je HNS objavio da će nekadašnji trener Dinama i vjerojatno jedini šezdesetdvogodišnjak kojeg bi se lako moglo nazvati neiskusnim, preuzeo hrvatsku nacionalnu selekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika djeluje gotovo pa impresivno - Čačić i dalje nema poraza, njegova Hrvatska je zabila sad ukupno 22 gola, primila tek dva; što može biti bolje od toga? Euro pogodak Luke Modrića s 25 metara, razigrana Hrvatska i u obrani i u napadu, ako i napadačka agresivnost i presing koji je uništio Turke i donio nam prvi tri boda na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/iLiVThuAZAe

Vatreni deklasirali Turke

Vatreni su na Parku prinčeva nogometno deklasirali Tursku i bacili u očaj turskog "Imperatora" Fatiha Terima koji je samo šutio i zbunjeno gledao kako Hrvati u drugom dijelu dva puta pogodili okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna i Perišić su pogađali grede, dok su izabranici Ante Čačića propustili još mnogo prilika. Hrvatska je možda i lakše od očekivanoga stigla do pobjede na startu, te se sada u miru mogu posvetiti utakmicama s Češkom i Španjolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepe navijačke slike iz Pariza

Za razliku od strašnih slika huliganizma u subotu u Marseilleu, hrvatski i turski navijači su zajedno došli na utakmicu, i time zaradili poštovanje cijelog nogometnog svijeta, s obzirom da je ovo bio dvoboj najvećeg mogućeg rizika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i što je najavljivao, hrvatski izbornik Ante Čačić je izveo sastav koji su novinari objavili još prije dva dana, s Milanom Badeljom umjesto Marka Pjace, dok je iznenadio Fatih Terim koji je izostavio svog najboljeg napadača Buraka Yilmaza, da bi utakmicu započeo Cenk Tosun.

Mogli zabiti već nakon 80 sekundi

Već nakon 80 sekundi igre Rakitić je imao polupriliku, no nije dovoljno dobro zahvatio loptu, a novi pokušaj imao je Brozović glavom u 22. minuti nakon ubačaja Perišića. Prvi udarac u okvir vrata imao je Badelj u 28. minuti, ali je iz voleja pucao ravno u turskog vratara. Samo minutu kasnije ogromna prilika za Turke, Gonlun je ubacio s desne strane, a potpuno sam je ostao Tufan koji s pet metara puca glavom, ali je Subašić zaustavio loptu na samoj gol-liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorluka igrao razbijene glave

U 21. minuti Tosun je laktom raskrvario Ćorluku, koji se vratio u igru s povezom oko glave, a turski napadač je dobio samo žuti karton. U 39. minuti Mandžukić je pokušao mlako nogom s 15 metara nakon gužve, a u 41. minuti Hrvatska je napokon povela fantastičnom pogotkom Modrića. Luka je naletio na odbijenu loptu iz šesnaesterca i s 25 metara desnom nogom iz voleja zatresao mrežu nespremnog vratara Babacana za erupciju oduševljenja brojnih hrvatskih navijača na Parku prinčeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

RAZBIJENI ĆORLUKA: Ni krvava glava nije zaustavila hrvatskog stopera

Image

RAZBIJENI ĆORLUKA: Ni krvava glava nije zaustavila hrvatskog stopera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poluvremenu je Terim uveo u igru opasnog napadača Fenerbahčea Sena, a ovaj je već u 48. minuti uputio nezgodan volej-udarac, koji je srećom blokiran. U 52. minuti Hrvatsku su centimetri dijelili od drugog gola jer je Srna iz slobodnog udarca s 18 metara pogodio gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Brozović

U 54. minuti ubačaj Perišića s lijeve strane vratar Babacan je kratko odbio, a Srna je natrčao i svojom slabijom, lijevom nogom poslao loptu pokraj vrata. U 61. minuti Brozović je pokušao volejom iskosa s desetak metara, ali je lopta otišla malo preko gola. U 67. minuti novi ubačaj Perišića s desne strane, ali je Brozović malo zakasnio da je sprovede u praznu mrežu. U 72. mintuti nova greda za Hrvatsku - ubačaj Mandžukića s lijeve strane sačekao je potpuno sam Perišić, ali je njegov udarac glavom odsjeo ponovno na gredi. U 79. minuti Brozović upućuje novi šut glavom, ali turski vratar dobija loptu ispod grede u korner.

https://vid.me/20j4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 81. minuti Turci su po prvi puta zaprijetili u drugom dijelu, no slobodni udarac Erkina lako je ukrotio Subašić. U 83. minuti Perišić izbija sam ispred turskog vratara koji brani njegov udarac, a tek u 86. minuti Čačić radi prvu izmjenu, te Perišića mijenja Kramarićem. Uskoro u igru ulazi i Schieldenfeld, a Turci dokraja ne uspijevaju ozbiljno priprijetiti našim vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu 1. kola ove skupine u ponedjeljak će igrati Španjolska i Češka.

Hrvatska će sljedeći nastup imati u petak 17. lipnja protiv Češke u Saint-Etienneu u 18 sati, a u posljednjem, 3. kolu će Hrvatska igrati protiv Španjolske 21. lipnja u Bordeauxu u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo