UPOZNALI TAMPERE

HRVATSKA IMA NOVOG KAPETANA: Izbornik Čačić tvrdi da zna kako protiv povučenog suparnika

Nakon boda protiv Turska i dodatna tri iz utakmice protiv Kosova, hrvatska nogometna reprezentacija s početkom u 18 sati igra treći ogled u skupini I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Suparnik u Tampere je domaća Finska.

Ono što je poznato jest da, uz već ranije otpisane Luku Modrića, Ivana Rakitića, Dejana Lovrena i Marka Pjacu, ovaj susret preskače i Vedran Ćorluka, a i dalje je pod znakom pitanja nastup prvog vratara Danijela Subašića koji ima problema s laktom. Brojni izostanci kapetansku vrpcu stavljaju oko ruke Marija Mandžukića, autora hat-tricka u 6-0 pobjedi protiv Kosova ostvarenoj u četvrtak.

Susret je još jednom najavio izbornik reprezentacije Ante Čačić koji je prije toga svoje igrača poveo u šetnju gradom:


“Moramo potvrditi pobjedu s Kosova, a Hrvatska ima igrače koji se mogu suprotstaviti povučenom protivniku. Pojedinačna kvaliteta ne mora biti presudna, važno je zajedništvo u igri i naš će angažman biti potpun kroz svih 90 minuta i protiv svakoga se možemo nadati pobjedi”.

Bit će ovo prvi međusobni ogled, podsjeća službena internetska stranica HNS-a, Hrvatske i reprezentacije koja zauzima 84. mjesto Fifine ljestvice.

“Ako ne pobijedimo Finsku, pobjeda protiv Kosova neće značiti ništa. Stoga smo svi koncentrirani. Danas svi igraju nogomet i protiv svakoga moramo biti ozbiljni. Ukoliko budemo na razini kao protiv Kosova, nemamo se čega bojati. Najvažnije je ući maksimalno od prve minute”, dodao je Ivan Perišić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr