Hrvatska će na EURU 2012. igrati protiv...

Hrvatska će na EURU 2012. igrati u skupini C u Poljskoj i to sa svjetskim i europskim prvakom Španjolskom te Italijom i Irskom! Bilićevi igrači prvu utakmicu igraju sa Irskom u Poznanu 10.

2.12.2011.
17:57
VOYO logo

Spektakl iz Palače umjetnosti u središtu Kijeva vodili su ukrajinska novinarka, voditeljica i fotomodel Olga Freimut i poljski sportski komentator Piotr Sobczynski.

EURO u Poljskoj i Ukrajini, 14. u povijesti, bit će posljednji na kojem će nastupiti 16 reprezentacija, dok će se četiri godine kasnije za naslov najbolje momčadi Europe boriti 24 momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA A: 1. Poljska 2. Grčka 3. Rusija 4. Češka

SKUPINA B: 1. Nizozemska 2. Danska 3. Njemačka 4. Portugal

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina C: 1. Španjolska 2. Italija 3. Irska 4. HRVATSKA

Skupina D: 1. Ukrajina 2. Švedska 3. Francuska 4. Engleska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UTAKMICE HRVATSKE REPREZENTACIJE

Irska - Hrvatska (Poznanj, 10. lipnja 20:45) Italija - Hrvatska (Poznanj, 14. lipnja 18:00) Hrvatska - Španjolska (Gdanjsk, 18. lipnja 20:45) Nakon uvodnih pozdrava odrađen je i glazbeni program nakon čega su na pozornicu pozvani nogometni velikani koji su označili proteklih 13 turnira najboljih europskih momčadi: Rus Viktor Ponedeljnik, Španjolci Luis Suarez i Joan Capdevila, Talijan Gianni Rivera, Nijemci Paul Breitner, Horst Hrubesch i Oliver Bierhoff, Čeh Antonin Panenka, Francuzi Alain Giresse i Zinedine Zidane, Nizozemac Marco van Basten, Danac Peter Schmeichel te Grk Antonios Nikopolidis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa sobom su donijeli lopte s kojima su zabijali pogotke na tim europskim prvenstvima, a legendarni ukrajinski skakač s motkom Sergej Bubka je predstavio i loptu s kojom će se igrati na EURO-u 2012. godine.

Predsjednik Europske nogometne federacije Michel Platini na pozornicu je donio pehar namijenjen pobjedniku EURO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino je odao počast izborniku Walesa Garyju Speedu koji je prošlog vikenda počinio samoubojstvo i vodio ždrijeb koji je Hrvatsku stavio u skupinu B sa Španjolskom, Italijom i Irskom!

Momčadi iz skupina A i C igrat će u Ukrajini, a one iz skupina B i D u Poljskoj. Podsjetimo, EURO 2012. godine otvorit će se u Varšavi (8. lipnja 2012. godine u 18 sati), dok će se finale igrati u Kijevu (1. srpnja u 20.45 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić je kratku poruku poslao preko glasnogovornika HNS-a Davora Gavrana, koji ju je prenio hrvatskim medijima:

"Ne želim ništa komentirati prije nego što se skupine izvuku, nemam baš nikakve želje!", skromno je poručio izbornik, koji je i posljednjih dana naglašavao da imena protivnika i nisu toliko bitna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, zato je rječit bio Bilićev pomoćnik Nikola Jurčević:

"Najveća mi je želja izbjeći 'istočnu' grupu, ne bih želio da nas kuglice svrstaju s Ukrajinom ili Poljskom te s Rusijom i Češkom. Bila bi to neatraktivna skupina, ali natjecateljski vrlo jaka. Iz prvoga jakosnog šešira bih želio jednoga od domaćina, Ukrajinu ili Poljsku. Iako mnogi govore 'samo ne domaćina', u konkurenciji sa Španjolskom i Nizozemskom, ja kažem da hoću domaćina! I to Ukrajinu, igrali smo protiv nje u prošlim kvalifikacijama, u ukrajinskoj ligi imamo i četiri reprezentativca. Iako je u usponu, s njom možemo igrati, a i poznajemo je znatno bolje nego Poljsku. Iz drugoga bih bubnja Italiju, a iz četvrtoga Irsku", rekao je Jurčević te dodao kako bi želio izbjeći Španjolsku, Njemačku i svakako Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspoloženi za komentare bili su i Vatreni. Ivan Rakitić, naš čovjek u Sevilli, naglašava:

"Samo da izbjegnemo 'moje' zemlje: Španjolsku, u kojoj sad igram, te Njemačku, u kojoj sam igrao! Taj je dvojac i najveći favorit za osvajanje EP-a", zavapio je Raketa uoči ždrijeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Njemačke i Španjolske strahuje i Ivica Olić, a Ognjen Vukojević, koji u kijevskom Dinamu i Ukrajini ima fantastičan ugled, ima jednu želju:

"Da igramo u Ukrajini, samo me to zanima!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina?

"Neka nam iz prvog bubnja dođe Ukrajina, iz drugoga Rusija, a iz četvrtoga Irska. Ne bih volio favorite Španjolsku i Njemačku", kaže Vukojević, koji će s Dragom Ćosićem na HTV-u komentirati ždrijeb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija 2

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo