HNS POKUŠAO OBJASNITI ZAŠTO JE PONIŠTENA KAZNA SOUDANIJU: / 'Grubo je narušena autonomija suca'

Image
Foto: Screenshot

Hrvatski nogometni savez (HNS) oglasio se priopćenjem nakon što je Komisija za žalbe poništila kaznu Dinamovom napadaču El Arabiju Hilelu Soudaniju.

21.4.2017.
15:01
Screenshot
VOYO logo

Disciplinski sudac Saša Pavličić Bekić suspendirao je Soudanija na jednu utakmicu zbog nasilnog ponašanja u dvoboju protiv Lokomotive, ali Komisija za žalbe je u petak poništila njegovu odluku pa će Alžirac moći igrati u subotnjem derbiju protiv Hajduka. Soudani je u dvoboju protiv Lokomotive nogom udario suparničkog igrača Luku Capana izvan borbe za loptu, ali sudac Tihomir Pejin mu nije pokazao ni žuti ni crveni karton.

Image
NEVIĐENA LAKRDIJA: /

Slavlje u Maksimiru, prihvaćena Dinamova žalba! Soudani može igrati protiv Hajduka

Image
NEVIĐENA LAKRDIJA: /

Slavlje u Maksimiru, prihvaćena Dinamova žalba! Soudani može igrati protiv Hajduka

'Sudac je vidio prekršaj'

U međuvremenu je, međutim, igrač niželigaša Plomina Goran Kvalić u skladu s pravilima podnio prijavu protiv Soudanija disciplinskom sucu, a ovaj je kaznio Alžirca zabranom nastupa u jednoj utakmici. Iz Dinama su se žalili, a Komisija za žalbe je poništila odluku Pavličića Bekića. U nastavku donosimo priopćenje HNS-a s obrazloženjem odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Komisija je većinom glasova (Davor Blašković, Alan Klakočer, Ante Tomaš) uz jedan glas protiv (Stipe Cvitanović) odlučila da se usvoji žalba GNK Dinamo, preinači odluka disciplinskog suca Prve lige i odbije disciplinska prijava kao neosnovana. To znači da kazna za igrača Soudanija više nije na snazi. Komisija za žalbe je posebno istaknula da je prvostupanjskom odlukom bitno narušena autonomija suca utakmice jer se tom odlukom odlučivalo o prekršaju koji je sudac vidio i odlučio da nije takav da bi trebao primijeniti stegovnu mjeru sukladno Pravilima nogometne igre.

S obzirom na to da sudac samostalno odlučuje hoće li dodijeliti žuti ili crveni karton ili ih neće dodijeliti, u ovom se slučaju ne može raditi o očitoj grešci suca koju bi disciplinsko tijelo sukladno odredbama članka 110. Disciplinskog pravilnika HNS-a trebalo ispraviti. Komisija za žalbe je stajališta da se nadležnosti iz stavka 3. članka 110. Disciplinskog pravilnika trebaju primjenjivati onako kako su predviđena – samo iznimno i kod teških prekršaja koje sudac nije sankcionirao jer ih nije vidio. Bilo kakva drugačija primjena tih odredbi bila bi kršenje Pravila nogometne igre i grubo narušavanje autonomije suca utakmice kod donošenja odluka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo