POBROJILI SMO SPORNE SITUACIJE S DERBIJA DINAMA I HAJDUKA: / Sudac je griješio, vi recite koliko i na čiju štetu - ANKETA!

Image
Foto: Screenshot

Utakmicu Dinamo – Hajduk (0-1) sudio je Tihomir Pejin

19.2.2018.
10:06
Screenshot
VOYO logo

Niz dvojbenih sudačkih odluka koje su imale direktan utjecaj na rasplet utakmice viđen je u nedjelju na najvećem hrvatskom nogometnom derbiju u kojem je na stadionu Maksimir Hajduk svladao Dinamovu momčad 1-0.

Image
TKO JE OŠTEĆEN? /

Pogledajte spornu situaciju koja je prethodila Hajdukovom golu, problematičan će biti i penal

Image
TKO JE OŠTEĆEN? /

Pogledajte spornu situaciju koja je prethodila Hajdukovom golu, problematičan će biti i penal

Prvi poraz lidera ljestvice stigao je nakon pogotka Francka Ohandze kojem je pak prethodila napadačka prijetnja Dinama. Konkretno, Soudani je bio u šansi za pogodak koju je istrčavanjem riješio vratar gostujuće momčadi Karlo Letica. Ono što djeluje vrlo problematično jest dojam da je golman Hajduka opasnost otklonio igrajući rukom izvan kaznenog prostora u kojem mu je to dopušteno napraviti. Jednako tako, dojam je da je Dinamov napad uslijedio nakon prekršaja nad Hajdukovim igračem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Repova je bilo...

Situacija o kojoj će se još pričati samo je jedna od više njih koje idu na dušu glavnog suca utakmice Pejina. Direktan utjecaj na igru imao je i prilikom sviranja jednaesterca za Dinamovu momčad iako je dojam da je Soudani udarcem glave loptu usmjerio na ruku (onda i isključenog što je dodatna pogreška) Borje Lopeza i to nakon što je na njega skočio i naciljao ga laktom. Da repovi ne budu duži 'pobrinuo' se Mario Gavranović promašivši udarac s bijele točke kojim bi izjednačio rezultat na 1-1.

Činjenica je da je Pejin djelovao prilično izgubljeno nakon 52. minute i trenutka kada je donio (pogrešnu?) odluku po pitanju Letice što je dokazano u 79. s pokazivanjem na bijelu točku, no spornih situacija bilo je još. Kao što je ona iz 62. minute u kojoj je Said zabio za 2-0 Hajduka, a gol mu je poništen zbog nedopuštene pozicije (dojam je da je bio u liniji). Ostalo je tada 1-0 što je bio i konačan rezultat ogleda u kojem je Hajduk samo jednu loptu (gol) i usmjerio prema vratima domaćina, a u kojem je sudac djelovao kao jedna od slabijih karika na terenu. Možda i u situaciji u kojoj je Doumbia mogao biti i isključen nakon rušenja Ohandze u izglednoj prilici...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo