Hajduku zbog maksimirskog prekida prijeti necuvena kazna

Sudac Bebek tri je puta prekidao maksimirski derbi, a u 85. odsvirao je kraj susreta.

18.5.2014.
16:28
VOYO logo

Naime, Bebek je na kraju utakmice nadleznim tijelima predao svoj zapisnik, a u njemu stoji kako je Hajduk iskljucivi krivac za nemile dogadaje koji su se dogodili u Maksimiru.

"U 85. minuti prekinuta je utakmica zbog opetovanog homofobnog i ksenofobnog, neprimjerenog navijanja/vrijedanja navijaca s juzne tribine gdje je bila smjestena navijacka skupina Torcida, a sto je u suprotnosti s pravilnikom o sigurnosti i dodatkom o rasistickom ponasanju. Nakon visestrukog upozoravanja i aktiviranja objava sudac je bio prisiljen prekinuti utakmicu", stoji u zapisniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pravilniku Udruge prvoligasa i HNS-a posljedice bi tako trebao snositi Hajduk, jer su njegovi navijaci oznaceni kao krivci. Slijedom toga, utakmica bi trebala biti registrirana pobjedom Dinama od 3:0, a Bijeli bi takoder trebali snositi teske posljedice u vidu novcane kazne, praznih tribina u jednoj ili sljedecih nekoliko utakmica na domacem stadionu, pa cak i oduzimanjem bodova u sezoni 2014/2015.

Dinamo - Hajduk 1:0 Rijeka - Slaven 2:0 Zadar - Istra 1:0 Osijek - H.Dragovoljac 1:1 Split - Lokomotiva 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica:

1.Dinamo 81 2.Rijeka 73 3.Hajduk 62 4.RNK Split 52 5.Lokomotiva 52 6.Istra 44 7.Zadar 35 8.Osijek 33 9.Slaven B. 32 10.H. Dragovoljac 32

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo