FEŠTA U DRAMMENU: / Hajduk s desetoricom do velike pobjede!

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

Nogometaši Hajduka plasirali su se u 4. pretkolo Europske lige, i u uzvratnoj utakmici, kao i prije tjedan dana na Poljudu, bili su bolji od Strømsgodseta s 2:0.

6.8.2015.
18:50
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

STRØMSGODSET - HAJDUK 0:2

STRØMSGODSET: Pettersen, Vilsvik, Hoibraten, Valsvik, Hanin (od 30. Hamoud), Jradi (od 61. Storflor), Abu, Fossum, Kastrati (od 72. Sorum), Wikheim, Olsen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK: Kalinić, Tudor, Milović, Nižić, Pejić, Jefferson, Vlašić, Balić (od 70. Juranović), Caktaš (od 83. Sušić), Maloku, Ohandza (od 80. Maglica)

Strijelci: 0-1 Caktaš (55), 0-2 Ohandza (77)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: Nižić (53)

Pred 5000 gledatelja na stadionu Marienlyst sudio je Drachta iz Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proigrali nakon isključenja

Hajduk je izborio četvrto pretkolo i za ulazak u skupinu Europske lige nestrpljivo čeka ždrijeb u petak i novoga protivnika.

Na umjetnoj travi stadiona u Drammenu Hajduk se branio 55 minuta, a onda dočekao svoju šansu za pogodak Caktaša na asistenciju Ohandze. Kamerunac je solo prodorom u 77. minuti donio pobjedu i potvrdu prolaza mlade momčadi, koja u Europi gazi sve pred sobom, a u HNL-u još čeka prvu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Damira Burića je neočekivano daleko bolje izgledala nakon isključenja Nižića, a norveški sastav u 180 minuta igre nije uspio Hajduku zabiti pogodak.

Norvežani prijetili, ali bez udarca u okvir

U prvom dijelu Hajduk se grčevito, ali uspješno branio, a u prvih 45 minuta niti jedna momčad nije uputila udarac u okvir vrata. Norvežani su napadali, a najbolju priliku propustio je Olsen koji je 32. minuti u padu glavom poslao loptu tik pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 53. minuti je zbog drugog žutog kartona isključen stoper Hajduka Nižić, no samo dvije minute kasnije Caktaš dovodi Splićane u vodstvo. Ohandza se izborio za loptu i krenuo s centra sam prema golu, te je nesebično dodao Caktašu koji je pogodio mrežu u prvom udarcu hrvatske momčadi prema vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohandza asistent pa strijelac

Hajduk je s igračem manje začudo zaigrao bolje i u 77. minuti je Ohandza napravio još jednu majstoriju, oslobodio se dvojice Norvežana i zabio za 2-0 i prolaz. Do kraja je Hajduk imao šansu i povećati pobjedu, dok su se svi napadi Stromsgodseta razbijali o čeličnu obranu "bijelih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo