HAJDUK NAKON 43 GODINE SAZNAO GORKU ISTINU: / Igrači francuske momčadi koja je izbacila 'Bijele' bili su dopingirani!

Image
Foto: Screenshot

Igrači Hajduka 1974. godine poraženi su u drugom kolu Kupa prvaka 1974. od St.

17.11.2017.
10:43
Screenshot
VOYO logo

Hajduk je to godine imao fantastičnu momčad i u prvoj utakmici je pobijedio sa 4-1 na svom terenu, a niti u uzvratu u Francuskoj stvarni nisu izgledale tako loše po Bile jer su pola sata prije kraja imali 1-1. No tada je nestalo struje, a Francuzi su u nastavku nakon polusatne pauze letjeli terenom, zabili četiri gola i prošli dalje u tom europskom natjecanju.

"Kad smo zabili taj gol za 1-1, svi smo mislili da je gotovo, da sigurno prolazimo dalje. Što se nakon toga dogodilo, ni dan danas ne mogu objasniti", rekao je u jednom od intervjua IvanBuljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su igrači Hajduka sumnjali da nešto nije u redu i da su Francuzi tu utakmicu odigrali pod dopingom, a potvrda da je tako zaista i bilo stigla je 43 godine poslije, piše 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jean-Franois Larios bio je član momčadi St. Etiennea tog dana te je u svojoj biografiji priznao kako im je liječnička služba davala nekakve tablete od kojih su dobivali snagu:

"Prišao mi je netko iz liječničkog tima i dao mi bijelu tabletu. Rekao mi je da su to vitamini i da će me to malo motivirati. Na terenu sam osjetio nevjerojatnu snagu, ali kasnije je to bio pravi pakao. Nisam mogao spavati, kao da je netko isisao energiju iz mene", rekao je Larios i dodao kako je zbog toga imao probleme kasnije u životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljedice sam osjećao i nakon što sam prestao igrati nogomet. Trebao sam nekako kompenzirati to što više ne uzimam doping, s hranom, pićem ili drogom, ja sam kompenzirao sa svo troje."

Prava je šteta što se sve odigralo na takav način, jer Hajduk je te godine imao momčad za sam vrh Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo