Luka Modrić je dobio novog trenera!

Talijanski 54-godišnji stručnjak Carlo Ancelotti službeno je imenovan novim trenerom Real Madrida.

25.6.2013.
13:39
VOYO logo

Uspješnu trenersku karijeru Ancelotti je započeo u Reggiani i Parmi, a nastavio u Juventusu od 1999. do 2001. godine. Najveći trag ostavio je u Milanu, kojeg je vodio 8 godina, te s njime osvojio dvije Lige prvaka 2003. i 2007. godine, Svjetsko prvenstvo klubova 2007. godine, Seriju A 2004. godine, Kup Italije 2003. te dva UEFA-ina i jedan talijanski Superkup. Sljedeće dvije sezone proveo je u Chelseaju s kojim je 2010. godine osvojio Premiership i FA Cup. U prosincu 2011. godine preuzeo je PSG, s kojim je u nepunoj prvoj sezoni osvojio drugo mjesto u prvenstvu, a prošle sezone ga je doveo do prvog naslova francuskog prvaka nakon 1994. godine.

Ancelotti na klupi Real Madrida nasljeđuje Josea Mourinha, novog menadžera Chelseaja, Ancelottijevog bivšeg kluba. Talijanski strateg potpisao je s Kraljevskim klubom trogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ancelotti je ostvario uspjeh u svakoj zemlji u kojoj je radio, a u naš klub dolazi nakon što je imenovan za najboljeg trenera sezone u Francuskoj. Osvojio je praktički sve na međunarodnoj klupskoj sceni, te je bio državni prvak u tri jake lige u kojima je radio, talijanskoj, engleskoj i francuskoj'', priopćio je, između ostalog, Real Madrid.

Na mjesto Ancelottija u PSG-u dolazi 47-godišnji Laurent Blanc, koji je 1998. godine kao igrač s francuskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka, te europskog 2000. godine. Od 2010. do 2012. godine bio je izbornik reprezentacije, koju je napustio nakon eliminacije u četvrtfinalu Europskog prvenstva prošle godine. Bio je to i njegov zadnji trenerski angažman prije ovog u PSG-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blanc je prije vođenja reprezentacije tri godine bio trener Bordeauxa, s kojim je 2009. godine osvojio prvenstvo i Liga kup. S PSG-om je Blanc potpisao ugovor na dvije godine. S radom na treninzima u novom klubu krenut će idućeg ponedjeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo