GDJE JE NESTAO HENRIQUEZ?! / Čileanac se probudio, ali...

Image

Ángelo Henríquez prošle je sezone zabijao kao na pokretnoj traci. Čileanski reprezentativac predvodio je Dinamo do Decime zabivši 20 golova u prvenstvu.

6.2.2016.
10:30
VOYO logo

je ljetos osvojio Copa Americu s reprezentacijom Čilea, ali potom je, u Dinamovu dresu, odigrao samo osam utakmica (407 minuta) i zabio svega dva pogotka. Dinamovi simpatizeri zapitali su se: Gdje je nestao čovjek koji je svojim prošlosezonskim igrama natjerao navijače Crvenih vragova da javno poruče čelnicima Manchester Uniteda da su pogriješili što su ga prodali Dinamu?

Image
MAMIĆ U ČUDU: /

"Zašto bih rekao Henriquezu da promaši jedanaesterac?!"

Image
MAMIĆ U ČUDU: /

"Zašto bih rekao Henriquezu da promaši jedanaesterac?!"

Stvar je vrlo jednostavna. Henríquez se psihički iscrpio zbog velikih osobnih očekivanja da bude najbolji i došlo je do zasićenja nogometom, a u konačnici i padom forme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Trebao mu je predah'

"Henríquez je imao napornu jesen. Utakmice za Dinamo, Copa America... Trebao mu je samo mali kratki predah. I to ne toliko onaj fizički, nego psihički. On si je postavio neke ciljeve da bude najbolji, ali kad si postaviš takve ciljeve onda moraš biti najbolji dugo vremena. Tako je bilo kod njega", kazao nam je izvor blizak Dinamu.

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl
Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Uz to, svi su naviknuli od Henríquez da svaku utakmicu zabije gol, dva. I onda kad takav igrač koji svojim golgeterskim sposobnostima odskače od ostatka momčadi u utakmici ili dvije ne zabije pogodak, to se jasno vidi. Uz to, Dinamo je u Ligi prvaka igrao praktički bez prave špice. Na to sve je Armin Hodžić počeo zabijati i tako se sve odigralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vidi se kako se vraća u formu'

"Kod njega se radilo o čistom zasićenju. Nema nikakve druge pozadine u ovoj priči oko njega i lošije jeseni. No, kako je i on sam to kazao, to je sad iza njega. Na praznicima se odmorio i na treninzima se vidi kako se vraća u formu", objašnjava nam izvor.

Hrvatski prvak završio je s pripremama u La Mangi gdje se pokazao u solidnom svjetlu. Što zbog ozljeda koje su pogodile trenera Mamića, što zbog pružanja šanse mladim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupno 5 pripremnih utakmica koju su dinamovci odigrali, Dinamo je slavio tek u jednoj, onoj protiv lidera poljskog prvenstva Piasta iz Gliwica 2:1.

Hodžić ili Henríquez?

Upravo je u toj utakmici Henríquez bio strijelac zabivši u 73. minuti za pobjedu. Na turniru se baš i nije naigrao, ali ono što je važno da je u utakmicama bio gladan igre. Išao je bez zadrške u duele, tražio dubinu i prostor. I ono što je isto bitno je to da je izuzetno motiviran. I to je, zasigurno, najveći dobitak za stratega Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

La Manga je treneru Dinama Zoranu Mamiću morala dati odgovor na pitanje s kojim centralnim napadačom će započinjati susrete na proljeće, Henríquez ili Hodžić koji je jesenas trpao do trenutka ozljede.

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj
Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Dojma smo kao da trener Mamić trenutno malo više vjeruje Hodžiću, ali tu su oni negdje. Svatko će dobiti svoju priliku, a možda ih u nekim susretima čak budemo gledali kao napadački tandem. Iako, ako gledamo Zoranova navike u susretima Lige prvaka, za takvo što je ipak manja vjerojatnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

La Manga kobna za Pivarića

Vrijedi istaknuti kako Modri u La Mangi nisu pokazali zavidnu formu. To dokazuju i porazi protiv Strømsgodseta (2:0), Liteksa (1:3) i Šahtara (0:2), dok se remiziralo sa CSKA (0:0). Ništa zabrinjavajuće, često je u prošlosti znalo biti tako, forma će se podizati kako drugi dio sezone bude odmicao.

Najveći udarac trenutno za Mamića predstavlja teška ozljeda lijevog beka i najboljeg igrača Dinama u jesenskom dijelu sezone Josipa Pivarića, koji se i ozlijedio u La Mangi u prvoj utakmici protiv Norvežana. On je zbog napuknuća metastarzalne kosti out do kraja sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunić
Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunić

Mamić će Pivarića ovog proljeća pokušati zamijeniti Marijom Musom i Bornom Sosom, igračima koji igraju na to poziciji no teško će bilo tko u momčadi nadomjestiti tu energiju koju je davao Pivarić.

Dinamo nastavak sezone započinje odgođenom četvrtfinalnom Kup utakmicom protiv Intera, koja je na rasporedu u srijedu 10. veljače u Zaprešiću. Nakon toga, Dinamo počinje s ligaškim obvezama. Prvenstvo počinje 22. kolom i susretom Rijeke i Lokomotive. Dva dana poslije, točnije 14. veljače, Modri će u Kranjčevićevoj odigrati susret za Zagrebom. Slijedi derbi sa Rijekom na Maksimiru, a nakon toga u 24. kolu u Zagreb im dolazi uvijek neugodni Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo