FURIJA U GRDNIM PROBLEMIMA: / FIFA prijeti Španjolskoj izbacivanjem sa Svjetskog prvenstva u Rusiji

Image

Prema FIFA-inim pravilnicima, politici je strogo zabranjeno miješanje u rad nacionalnih saveza.

15.12.2017.
17:03
VOYO logo

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) zaprijetila je Španjolskoj izbacivanjem sa Svjetskog prvenstva u Rusiji zbog navodnog miješanja politike u izbore za novo vodstvo nacionalnog saveza. Priču je zakuhao donedavni dugogodišnji predsjednik Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) Angel Maria Villar koji je morao odstupiti s funkcije zbog optužbi za korupciju. Villar je poslao FIFA-i žalbu u kojoj stoji da se vlada miješa u rad saveza i izbor novog vodstva nakon čega su, prema pisanju Marce, iz krovne svjetske nogometne udruge zaprijetili Španjolskoj izbacivanjem sa SP-a.

'To je nemoguće'

Prema FIFA-inim pravilnicima, politici je strogo zabranjeno miješanje u rad nacionalnih saveza, a u ovom trenutku postoji sumnja da se vladino Visoko vijeće za sport upliće u izborni proces. I ranije je bilo suspenzija zbog takvih prekršaja, ali nikad nije u pitanju bila tako jaka i ugledna reprezentacija. Prijetio je Španjolcima i bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter uoči SP-a 2010. godine, ali tada nije dokazano nikakvo kršenje pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu se oglasio i v.d. predsjednika RFEF-a Juan Larrea koji tvrdi da nitko Španjolsku neće izbaciti sa SP-a u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nemoguće, nikad o tome nije bilo govora. Što ljudi žele? Da Španjolsku izbace sa SP-a kako bi mogla upasti Italija? Savez funkcionira normalno, a reprezentacija je pošteno izborila plasman na SP", rekao je Larrea za AS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo