FURIJA POD ISTRAGOM: / Pod lupom policije je i utakmica protiv Bosne i Hercegovine

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Španjolska policija istražuje organiziranje više odigranih prijateljskih utakmica španjolske nogometne reprezentacije uključujući i onu protiv Bosne i Hercegovine igrane u svibnju 2016.

18.7.2017.
20:28
AFP
VOYO logo

U utorak ujutro je u anti-korupcijskoj akciji u Madridu priveden predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Angel Maria Villar, njegov sin Gorka, potpredsjednik saveza zadužen za ekonomiju Juan Padron te još nekoliko dužnosnika. Villar je, među ostalim, osumnjičen za dogovaranje prijateljskih utakmica zahvaljujući kojima je njegov sin dobivao komercijalne ugovore i financijsku korist.

Pravnik Gorka specijaliziran je za sportsko pravo i radi preko svoje tvrtke Sports and Adviser. Policija sumnja da je njegov otac, koji je na mjestu predsjednika saveza 29 godina, dogovarao utakmice s onim reprezentacijama i na onim mjestima u sklopu kojih bi zauzvrat njegov sin dobivao ugovora za zastupanje, lobiranje i sl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVA AFERA POTRESA NOGOMET: /

Uhićeno desetak osoba, čelnik Španjolskog saveza završio u lisicama

Španjolska policija istražuje dogovaranje prijateljskih utakmica protiv Meksika i Argentine 2010. godine, Venezuele i Kostarike u gostima 2011., protiv Katara u gostima 2013. te protiv BiH u švicarskom gradu St. Gallenu i Južne Koreje u austrijskom Salzburgu 2016. godine.

Španjolska je 30. svibnja pobijedila BiH sa 3-1, a ta utakmica kao i ona protiv Južne Koreje bile su pripremne utakmice za Europsko prvenstvo igrano prošlog ljeta u Francuskoj. Španjolska je prošla skupinu kao drugoplasirana reprezentacija iza Hrvatske pa je u osmini finala ispala od Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska je 2010. osvojila Svjetsko prvenstvo a 2008. i 2012. Europsko prvenstvo. Gorka Villar nije radio za Španjolski nogometni savez, ali je bio glavni tajnik CONMEBOL-a, južnoameričke nogometne federacije. Njegov otac je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza od 1988. godine, a u svibnju je dobio novi četverogodišnji mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo