FINSKI IZBORNIK POLUDIO: / 'Hrvati su klasa, a ovako prezentirana statistika je s*anje'

Image
Image

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je željeno te se s tri boda vraća kući iz Tamperea gdje je pogotkom Marija Mandžukića svladala Finsku u utakmici 3.

9.10.2016.
21:48
VOYO logo

Igra Vatrenih možda i nije oduševila, no malo će se tko toga sjećati pridoda li ova tri boda i onima osvojenima u četvrtak u Skadru protiv Kosova. Kad se crta podvuče, izbornik Ante Čačić i hrvatski nogometaši mogu biti zadovoljni ovom reprezentativnom akcijom, a isto se ne može ustvrditi za Finsku koja je najprije pala protiv Islanda u utakmici u kojoj je imala 2-1 do 90. minute, a sada upisala i novi poraz.

Image
OSLABLJENA HRVATSKA DOŠLA DO NOVIH BODOVA: /

Vatreni slavili protiv Finske, na prvom su mjestu skupine!

'Hrvati su svjetski kalibar'

"Bez sedmorice prvotimaca nemoguće je složiti sastav koji bi mogao ravnopravno igrati s momčadi svjetskog kalibra kakva je Hrvatska. A tu su i svježe rane s Islanda plus slučaj Eremenko... Hrvati zaista jesu klasa, a svejedno nam nisu stvarali velike prilike. Osim pogotka imali su možda još jednu 100-postotnu šansu, ali mi na drugoj strani nažalost nismo kreirali niti jednu. Zadržali smo se na nekoliko polušansi. Plan je bio što dulje ostati na nogama, pa nakon 60. minute krenuti u ofenzivu. Minus od jednog pogotka dopušta vam da se u tom intervalu utakmice krenete kockati i mi smo to htjeli činiti, no Hrvatska je tako dobra i uvjerljiva u kontroli i posjedu da vam jednostavno ne dopušta stvoriti pritisak", prenose riječi finskog izbornika Hansa BackeaSportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Imao je švedski nogometni stručnjak i poruku za finske novinare koji su mu spočitnuli statistički podatak da Finska Hrvatskoj nije uputila niti jedan udarac u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene su statistika i oni udarci koji završe u suparničkom bloku, kao i one lopte koje odlete metar ili dva od vratnice ili povrh grede. Ovako prezentirana statistika je sranje."

'Nema plemenitog igrača'

Potom je Backe priznao i da u njegovu sastavu nedostaje kvalitete te za kraj poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo čekati da nam se vrate prvotimci, nema drugog izlaza. Bez Eremenka ova momčad nema plemenitog igrača u veznom redu koji može osmisliti napad. Dečki koji su istrčali su sjajni borci, nemam primjedbi na njihovu radnu etiku i disciplinu, ali nogomet na ovoj razini zahtijeva višu klasu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo