FIFA ODGOVORILA LUKI MODRIĆU: / 'Ispada da je HNS zatajio vlastitim igračima da se igra u nedjelju'

Image
Foto: PIXSELL

Krovna organizacija svjetskog nogometa Fifa oglasila se povodom svoje odluke da se susret Hrvatske i Kosova odigra u nedjelju, dan poslije odgode zbog natopljenog maksimirskog travnjaka.

6.9.2017.
23:13
PIXSELL
VOYO logo

Ruku na srce, Fifa je donijela odluku koja je bila štetna i za Hrvatsku i za Kosovo. Jer, obje reprezentacije imale su dan manje odmora u odnosu na svoje suparnike u utorak, Tursku i Finsku. Ne, to nije opravdanje za poraz u Eskişehiru od Turske. Za njega opravdanja nema. U pitanju je očita trenutna nemogućnost da se utakmica na najvišem nivou odigra svih 90. minuta.

Image
Image

02.09.2017., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, skupina I, Hrvatska - Kosovo. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

ČAČIĆ POPIO JOŠ JEDAN NOKAUT: Ćiro razvalio izbornika! ‘Počeo je vjerovati da je veliki trener, a to je veliki hendikep’

Odluka Fife iznenadila mnoge?!

Međutim, odluka Fife iznenadila je i igrače, izbornike i navijače. Kapetan Hrvatske a izbornik Vatrenih Ante Čačić istaknuo je kako je to, između ostalog, utjecalo na poraz u Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LUKA MODRIĆ ŽESTOKO UDARIO PO FIFI! /

'Pokazali su da ih boli briga za igrače, ujutro su nas digli kao u vojci'

No, krovna organizacija svjetskog nogometa donijela je odluku prema dokumentu službenog naziva “Regulations 2018 FIFA World Cup Russia”. Stoga, nikog nije trebala iznenaditi ta odluka.

VELIKA ANKETA NET.HR-a: Koga biste željeli na klupi

Naime, u tim propozicijama je između ostalog navedeno kako se u ovakvim slučajevima utakmica mora odraditi drugi dan. Dakle, ako ćemo logički zaključivati, nikakvih vijećanja oko odgoda nije moglo ni biti. Praktično jedino što je bilo nepoznato, to je satnica nedjeljne utakmice. Da je sve to tako dalo se zaključiti i iz kratkog priopćenja koje su Sportske novosti dobili od Fife, a u kojem između ostalog piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrićeve kritike dobile globalni odjek

"Važno je napomenuti da je unatoč nekim kritikama, Fifa osigurala poštivanje i provođenje odgovarajućih propisa (a što su nogometni savezi razumjeli i vrlo dobro znali) prije, za vrijeme i poslije utakmice. Nogometaši su esencija nogometa i Fifa prepoznaje njihovu važnost kao ključnog elementa koji nogomet čini najomiljenijim sportom na svijetu.“

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

03.09.2017., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, skupina I, Hrvatska - Kosovo. Luka Modric. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

KOMENTAR NET.HR-a: Hrvatska zaslužuje bolje! Štimac i Kovač su odletjeli ujesen, je li stiglo vrijeme da se oprostimo i od Ante Čačića?

Dio ovog odgovora odnosi se očito na kritike koje im je uputio Luka Modrić. S obzirom na njegovu veliku popularnost i kontekst organizacije, one su dobile globalni odjek. Luka je bio ljut, a iz jedne njegove izjave da se zaključiti da igrači nisu bili upoznati s time…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U subotu su nam rekli da se neće uopće igrati, legli smo kasnije, oko dva, tri sata. I onda te ujutro dižu, kao u vojsci “ajde, igrate danas”. Jasno je da to nije odgovarajuća priprema za ovako važnu utakmicu", kazao je Modrić.

Sportske novosti u svojem pisanju ističe kako prema tome ispada da vodstvo HNS-a nije igračima odmah kazalo da će se sutra igrati, iako su oni znali da to nije sporno. Odnosno, da im je zatajilo informaciju o igranju dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajedno s izbornikom igrači su se već od subote navečer trebali pripremati za utakmicu drugog dana, a ne kasnije lijegati. Još manje se drugo jutro iznenaditi vijesti o igranju", stoji u tekstu SN-a.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo