Fantastičan povratak: Pogledajte koliko su opasni Islanđani

Izbornik islandske nogometne reprezentacije Lars Lagerbäck priznao je da je njegova momčad autsajder u dvobojima protiv Hrvatske, ali isto tako smatra da nije bez šansi.

21.10.2013.
18:46
VOYO logo

Hrvatska i Island sudarit će se u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Prva se utakmica igra 15. studenoga u Reykjaviku, a uzvrat je četiri dana kasnije u Zagrebu.

"Radujem se ovim utakmicama. Uvijek je zanimljivo igrati protiv Hrvatske, a već imam nekog iskustva iz vremena kad sam vodio Švedsku" rekao je Lagerbäck islandskim novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da smo autsajderi na papiru. Ali već smo iznenadili nekoliko suparnika u ovim kvalifikacijama i jasno je da se nadam da možemo uspjeti i protiv Hrvatske. U dvije utakmice uvijek imate šanse. Optimističan sam zbog kvalitete i karaktera svojih igrača", dodao je 65-godišnji stručnjak.

//www.youtube.com/embed/hx8pioeoAe4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Island je u kvalifikacijama osvojio 17 bodova, baš kao i Hrvatska i identičnim omjerom (pet pobjeda, dva neodlučena i tri poraza). Iza sebe su ostavili neugodne reprezentacije Norveške i Slovenije, te Albanije i Islanda.

//www.youtube.com/embed/gtsKRS4YOpM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tih 17 bodova, zabili su 17 golova, pet više od Vatrenih. Najefikasniji su bili Tottenhamov igrač Gylfi Sigurdsson, te Ajaxov Kolbeinn Sigthorsson s po četiri gola. Bez postignutog pogotka ostali su u porazu na Cipru (1:0), te kod kuće protiv Švicarske (0:2).

//www.youtube.com/embed/gQPkAm_gMXI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, odigrali su 4:4 na gostovanju u Švicarskoj i to nakon što su gubili 4:1, uspjeli su se vratiti. Očito su opasniji na gostovanjima, jer su slavili i u Sloveniji (1:2), a odigrali 1:1 s Norveškom. Nordijske kolege su na domaćem terenu lagano riješili, s 2:0 protiv Norvežana su krenuli u kvalifikacije i stigli sve do - Hrvatske.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo