PRILIKA

EVO ŠANSE ZA VATRENOG: Kovačić je u Zidaneovim najozbiljnijim kombinacijama

Ozljeda gležnja izbacila je Casemira na tri tjedna iz kombinacija Zinedinea Zidanea kojima slaže vezni red Realove nogometne momčadi. Pred njim je, piše španjolska Marca, situacija koju mora riješiti, a ona se odnosi na uvrštenje u sastav nekog od veznjaka koji će zamijeniti Brazilca.

Casemirova ozljeda seli Tonija Kroosa na poziciju defenzivnog veznjaka i tu se otvara prilika za nekog od igrača koji će igrati uz (vjerojatno) Luku Modrića. U kombinaciji su Isco, James Rodriguez i Mateo Kovačić.

Podsjeća se da je Kolumbijac Rodriguez u Zidaneovoj milosti i da je utakmicama protiv Espanyola i Villarreala dokazao da se na njega može računati, a sve ovo Isca gura dalje od početne momčadi. Što se hrvatskog reprezentativca Kovačića tiče, Marca piše sljedeće:

„Kovačić je već mijenjao svog reprezentativnog suigrača Luku Modrića i jedini je od trojice koji može pokriti poziciju defenzivnog veznog. Preostali dvojac više je napadački orijentiran u smislu razigravanja momčadi, a manje poznat po svojim obrambenim sposobnostima.“

Mateo Kovačić ove sezone za Real Madrid nastupa u ritmu ‘igra-ne igra-igra’ u španjolskom prvenstvu. Odradio je dosad tri susreta u punoj minutaži (Real Sociedad, Osasuna, Villarreal), a dva propustio (Celta Vigo, Espanyol).

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr