VIDEO: / Hit europskog nogometa opet oduševio!

Finalisti nogometne Europske lige su dva španjolska kluba - Athletic Bilbao i Atletico Madrid.

26.4.2012.
23:02
VOYO logo

Nogometaši madridskog Atletica plasirali su se u finale ovogodišnje Europa lige, nakon što su i drugi put u polufinalu bili bolji od Valencije. Nakon što nekoliko vrlo izglednih prilika Valencia nije iskoristila u prvih 20-ak minuta uzvratne utakmice (Canales, Feghouli), postajalo je sve jasnije da će teško uhvatiti ipak veliki zaostatak.

I dok je nada ipak tinjala, ugasila se potpuno u 60. minuti kada je, nakon lijepe asistencije Diega, Adrian prsima primirio loptu i sa desetak metara, iskosa, pogodio suprotni kut Alvesovih vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/5wP4PUEmccD5Wtr1WLrE/mov/1

Bio je to pogodak koji je označio čak 11. pobjedu zaredom Atletica u Europa ligi, po čemu su i odranije rekorderi. Inače, Atletico će u Bukureštu, u finalu, loviti drugi trofej Europa lige u posljednje tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada već igrački nisu mogli zakomplicirati stvari u ovom uzvratu, igrači Valencije su 'na prevaru' pokušati izbaciti iz takta suparnika i suca ogleda, Slovenca Skominu. Tako je u 78. minuti, Valencijin igrač Costa, u skoku igrao rukom u suparničkom šesnaestercu, no sve su pokušali predstaviti kao igranje rukom Atleticova igrača Thiaga Motte.

Izgledalo je na trenutak da je Skomina nasjeo na to, ali jedanaesterac ipak nije suđen, nakon konzultacije s pomoćnikom. No, tada je krenulo naguravanje gotovo svih igrača na travnjaku. Udaralo se po nogama i šamaralo, no na kraju je nastradao (crveni karton) samo gostujući igrač Thiago Motta, makar se moglo pokazati crvene kartone i domaćim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su dobili igrača više za posljednjih deset minuta, niti tada Valencia nije znala doći do pogotka, pa je Atletico zasluženo osigurao put prema Bukureštu i velikom finalu.

Athletic Bilbao je jedini od sva četiri sudionika polufinala koji nikada nije osvojio neki europski trofej. Bili su u finalu ovog natjecanja prije 35 godina, ali je tada Juventus bio bolji u dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Athletic je poveo u 17. minuti iz akcije kojoj je prethodio očigledni prekršaj u korist Sportinga, kojeg sudac Martin Atkinson nije dosudio. Ubačenu loptu s lijeve strane je Fernando Llorente fino spustio prsima za Markela Susaetu, koji je 'žabicom' poentirao za veliku radost krcatog stadiona San Mames.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=I0Zk9rQfzsBlwpo4
szólj hozzá: Athletic - Sporting highlights

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporting je nakon toga preuzeo inicijativu, koju je okrunio u 44. minuti, kada je Nizozemac Van Wolfswinkel prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora svladao vratara domaćina.

No, već do kraja poluvremena je Athletic ponovno poveo. Opet je u prvom planu bio sjajni Llorente, koji je izvrsno proigrao Gomeza, a ovaj je bio precizan s desetak metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=AEpZg7yuqd97AE1L
szólj hozzá: Athletic Sporting 1:1 Wolfswin

U nastavak su momčadi ušle s rezultatom koji je nudio produžetke u slučaju da ne bude pogodaka, no, domaćin je puno više tražio šansu za prolaz u 90 minuta od gostujućih igrača, koji su bili borbeni, ali ne i naročito opasni. Llorente je u 52. minuti udarcem glavom pogodio vratnicu, a nešto kasnije je u jedinoj ozbiljnoj prijetnji Sportinga u nastavku vratnica spasila i domaćine, kada je iz daljine pucao Insua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 88. minuti, Ibai Gomez je ubacio oštru loptu s lijeve strane, a Llorente je još jednom pokazao kakav ima instinkt rasnog strijelca. Podmetnuo je nogu i poslao loptu na jedino mjesto, uz bližu vratnicu, gdje je ona mogla pronaći put do mreže. Sporting nije bio loš, ali Athletic je bio bolji i zaslužio je borbu za trofej u Bukureštu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo