VEDRAN ĆORLUKA KRVARIO ZA HRVATSKU: / 'Bilo me je malo strah, ovako nešto se rijetko događa'

Image
Foto: AFP, BULENT KILIC

su na sjajan način započeli Euro u Francuskoj. Hrvatska je pogotkom Luke Modrića u 41. minuti utakmice slavila nad turskom 1-0 i prvi bodovi na turniru su osvojeni.

12.6.2016.
18:01
AFP, BULENT KILIC
VOYO logo

Izranjavan i razbijane glave, ali sa smiješkom na licu izašao je Vedran Ćorluka pred novinare nakon velike predstave protiv Turske.

"Na poluvremenu sam šivao glavu, ali nakon svakog udarca glavom rana se otvarala, a šav je popustio pa je dosta krvarilo. Svaka čast doktorima što su me pokrpali," kazao je Ćorluka koji tri puta izazio s terena zbog krvarenja glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je kako mu šavovi i zavoj nisu smetali u igri, možda tek što je zavoj išao preko ušiju.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

RAZBIJENI ĆORLUKA: Ni krvava glava nije zaustavila hrvatskog stopera

Image

RAZBIJENI ĆORLUKA: Ni krvava glava nije zaustavila hrvatskog stopera

"Kada su mi zavili uši malo sam slabije čuo," kazao je sa smiješkom.

Branič moskovskog Lokomotiva žali tek što nismo uspjeli zabiti još koji pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žali za propuštenim prilikama

"Bilo je teško, ali žalim što nismo zabili i drugi pogodak da 'ubijemo' tu utakmicu, jer smo imali odlične prilike. Cijela ekipa je odigrala odlično jer Turci su imali samo jednu priliku na utakmici."

Ćorluka je naglasio kako se ne sjeća da je hrvatska reprezentacija na startu nekog turnira odigrala toliko dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno puta smo otvarali velika natjecanja, ali ne sjećam se kada smo odigrali toliko dobro. Pogotovo zrelo i napadački opasno, što je ohrabrenje za iduće utakmice. Svi smo svjesni gdje smo i što smo i koliko nam je bilo teško doći do EP-a. Svjesni smo i naših godina, svi imamo pravo na slab dan, ali nitko nema pravo na dan bez borbe," poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječi stručnjaka

Svjestan je kako bi u domovini nakon odlične predstave protiv Turske mogla zavladati navijačka euforija.

"Mi smo poznati po pretjerivanju, mislim da je i zadaća novinara da se javnost malo primiri

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno su Vatreni imali 19 udaraca na gol, najviše od svih reprezentacija koje sau odigrale svoje prve susrete u dosadašnjem tijeku natjecanja. Stoga ne čudi što su svi oduševljeni Hrvatskom. Tako ni stručni komentatori HRT-a u emisiji o Euru Joško Jeličić,Igor Tudor i Goran Vlaović nakon utakmice nisu skrivali zadovoljstvo viđenim u Parizu.

'Pristup je bio nevjerojatan'

''Bravo Hrvatska'', odmah na početku rekao je Joško Jeličić, pa je nastavio Hrvatsku častiti komplimentima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pristup utakmici naših je bio nevjerojatan. Nakon prvih 20 minuta mučenja, potpuno smo preuzeli igru i 70 minuta momci su odigrali na vrhunskom nivou. Ono što je jedino bilo malo manje dobro, je realizacija. S ovih 1:0 Turci su jako dobro prošli'', kazao je Jeličić, a na njega se nadovezao Vlaović koji itekako zna kako je to zabiti gol Turcima. Naime, upravo je Vlaović zabio turskoj reprezentaciji pogodaka na Euru 1996. godine u Engleskoj.

Image
Foto: AFP, MIGUEL MEDINA
Image
Foto: AFP, MIGUEL MEDINA

Težak početak, sjajan završetak

''Slažem se. Rezultat je potpuno nerealan. Imali smo težak početak. Turci se nametnuli posjedom i do Lukinog gola, imali su najbolju priliku. Sreća što je Subašić obranio fantastično, a nakon gola sve je bilo na našoj strani. Luka? Fantastično, ne znam kako drugačije opisati ono što je Modrić odigrao protiv Turske. Agresivan, pun motiva, držao je sve konce igre u svojim rukama. S nekim od ovih momaka sam i sam igrao, sve ih znam jako dobro, no Luka je daleko najbolji od svih. Ova utakmica je po meni jedna od najboljih koji je Hrvatska ikad odigrala na velikim natjecanjima'', oduševljen je bio Tudor i prokomentirao Ćorluku koji je igrao razbijene glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Badelj? Iskreno, očekivao sam više'

''Rijetko se kad u utakmici dogodi da jedan igrač čak četiri puta mora van igre da bi mu se pružila pomoć. Bilo me je malo strah, jer je ipak obrambeni igrač. Zadovoljan sam na kraju svim viđenim. Pobijedili smo, a svi znamo što znači tri boda na početku natjecanja. Međutim, dojam je bio još bolji'', kazao je Tudor, a onda je detektirao dvije stvari koje po njemu nisu bile najbolje:

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

''Badelj. Iskreno, očekivao sam više. Čini mi se da je bio malo impresioniran i zbog toga je bio nesiguran, no sreća da je tu bio Luka. Što se tiče Rakitića, vidjelo se da nije dugo igrao na toj poziciji polušpice. Mišljenja sam da se trebao spuštati niže, povlačiti se više u sredinu. Smatram da bi tada bio opasniji. Napad Hrvatske je inače bio jako dobar. Mandžo, Perišić, obojica su bili odlični, ali me posebno oduševio Brozović. Nevjerojatno je kako taj momak dobro čita igru, kako ima dobar tajming, kako dolazi iz drugog plana, nahvalio je Tudor Brozovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo