VATRENI IZAZVALI HISTERIJU: / Čak 5 tisuća ljudi na prvom treningu Hrvatske

Image

su se u nedjelju preselili u Sveti Martin na Muri, gdje nastavljaju s pripremama za nadolazeće Europsko prvenstvo u Francuskoj, koje počinje 10. lipnja i traje do 10. srpnja.

22.5.2016.
20:33
VOYO logo

Hrvatska je odradila prvi otvoreni trening na stadionu NK Poleta i izazvala veliki interes znatiželjnika. Sunčano vrijeme garantiralo je dobru posjetu, a na tribine stadiona, prema nekim procijenama, natiskalo se oko pet tisuća ljudi. Puno je bilo onih koji su bili oko travnjaka, na livadama, vladala je gužva oko stadiona. Svi su došli vidjeti Vatrene koji bruse formu za Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oaza mira i ljepote

“Međimurje se pokazalo kao prava oaza mira i ljepote i upravo je to, uz one osnovne uvjete za treninge, potrebno našim nogometašima nakon napornih treninga i utakmica u svojim klubovima. Ovdje, u Svetom Martinu imamo sve na jednom mjestu“, izjavio je izbornik Ante Čačić.

Vatrene su došli pozdraviti župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Zajednice sportova Međimurske županije Mato Kljajić, načelnik općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec te direktor LifeClass Termi Sveti Martin Branimir Blajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samoinicijativno uređuju svoje okućnice hrvatskim zastavama

"Ovo je veliko priznanje Međimurju, ali i još jedan konkretan rezultat svega što radimo posljednjih godina upravo s ciljem da se pozicioniramo kao jedna od najpoželjnijih destinacija kontinentalne Hrvatske za sve oblike turizma pa tako i onog sportskog. Kako će se u konačnici uvjeriti i naši nogometaši, ovdje će imati izvrsne uvjete za rad i pripreme, a za osjećaj da su kao kod kuće već su se pobrinuli mještani Svetog Martina koji su samoinicijativno počeli uređivati svoje okućnice hrvatskim zastavama te crveno-bijelim kvadratićima", rekao je međimurski župan Matija Posavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo nije vrijeme za podjele'

I reprezentativci su ugodno dirnuti interesom stanovništva. Duje Čop iskoristio je ovaj trenutak kako bi pohvalio dobrodošlicu i poslao poruku.

"Vjerujem da bi nas ovakav ugođaj dočekao u svim dijelovima Hrvatske, ovo nije vrijeme za podjele. Veselim se svakom treningu. Izbornik će nam najbolje pripremiti plan rada, a glavno je da smo opet svi zajedno", sažeo je napadač španjolske Malage, pišu službene stranice HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaka konkurencija u napadu

Čop se nada kako će izboriti svoje mjesto na popisu putnika za Euro koji će brojati 23 ljudi. Konkurencija je velika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam tko će otpasti, ne zamaram se time. Ja samo želim nastaviti ono što sam radio ove sezone, a Hrvatska je odlično pokrivena na svim pozicijama i to nas sve čini još boljima. Želimo se dokazati i zauzeti svoje pozicije. Naravno da se nadam minutaži, te da ću biti dio momčadi, ali to je izbornikova odluka. Svaki nam je trening prilika da se nametnemo", kaže napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina D jedna od jačih

Hrvatska će na europskoj smotri snage odmjeriti s Turskom, Češkom i Španjolskom u Skupini D.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

PRIZOR ZA PAMĆENJE: Ovako je to izgledalo na treningu Vatrenih

Image

PRIZOR ZA PAMĆENJE: Ovako je to izgledalo na treningu Vatrenih

"Sve su momčadi na EP-u kvalitetne, a naša je skupina među jačima. No, Hrvatska se nikoga ne treba bojati. Budemo li pravi, a nema razloga da ne budemo, mislim da ćemo napraviti dobar rezultat. Imamo kvalitetu i idemo utakmicu po utakmicu", zaključio je Čop.

Dobar rezultat na Euru

Marko Rog po prvi je put u svojoj karijeri na pripremama s A reprezentacijom uoči nekog velikog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno će u Koprivnici biti pun stadion i lijep ugođaj. Bio bih sretan kada bih zaigrao protiv Moldavije ili San Marina, ali ne zamaram se time. Strpljiv sam i važno je da se dobro pripremimo za Europsko prvenstvo i ostvarimo dobar rezultat", dao je do znanja Rog i istaknuo kako svi jedva čekaju da se pripremama priključe i oni koji su na zasluženom odmoru ili imaju još klupskih obveza. Naravno, nije propustio niti prokomentirati sezonu u dresu Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Šteta da je sezona završila taman kad me krenulo'

"Dinamo je bio velik korak naprijed u mojoj karijeri, igra Ligu prvaka ili Europsku ligu svake godine. Osvojili smo dvostruku krunu i mislim da možemo opet do Lige prvaka. Unatoč kvalitetnoj konkurenciji u veznom redu, imao sam dobru minutažu. Šteta da je sezona završila taman kad me krenulo, ali vjerujem da ću se u takvoj formi vratiti i na klupske pripreme", rekao je Varaždinac Rog, prenosi službena stranica HNS-a.

Duje Ćaleta-Car također s Vatrenima

U nedjelju se reprezentaciji priključio i 19-godišnji stoper austrijskog Red Bull Salzburga Duje Ćaleta-Car, a od ponedjeljka će u Svetom Martinu biti i Vedran Ćorluka pa će Ante Čačić na okupu imati gotovo kompletnu obrambenu liniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Čekaju se Srna, Rakitić, Mandžo, Modrić i Kova

Nedostajat će tek kapetan Darijo Srna koji će se, baš kao i Ivan Rakitić i Mario Mandžukić, 'vatrenima' priključiti na drugom dijelu priprema u Rovinju, od 29. svibnja. Posljednji će u kamp stići dvojica finalista Lige prvaka, Luka Modrić i Mateo Kovačić, koji će u Hrvatsku stići 2. lipnja.

Hrvatska će u Svetom Martinu ostati do utakmice protiv Moldavije, prve u Koprivnici u povijesti reprezentacije, sljedećeg petka, 27. svibnja, nakon čega seli u Rovinj na završni dio priprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo