EUFORIJA REALOVE ZVIJEZDE: / 'Ovo je trenutak za pamćenje, povijesni za našu zemlju'

Image
Foto: AFP, NICOLAS TUCAT

Najbolji velški nogometaš Gareth Bale izrazio je oduševljenje povijesnom pobjedom svoje reprezentacije koja je u prvom nastupu na Europskom prvenstvu u Francuskoj svladala Slovačku s 2-1 .

11.6.2016.
22:14
AFP, NICOLAS TUCAT
VOYO logo

Napadač Real Madrida je već u desetoj minuti donio Walesu vodstvo sjajno izvedenim slobodnim udarcem. Izjednačio je Ondrej Duda u 61. minuti, a pobjedu Walesu je donio čovjek s klupe Hal Robson-Kanu. Walesu je ovo debitantski nastup na europskim prvenstvima i prvi na velikom natjecanju od 1958. godina.

'Kao kod kuće'

Na pitanje gdje bi svrstao subotnji gol u odnosu na ostale velike u svojoj karijeri, Bale je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj je gol uz bok najvećima. Bio je to trenutak za pamćenje, povijesni trenutak za našu zemlju. Najvažnije je da smo osvojili tri boda."

https://vid.me/IKn3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bale je posebno oduševljen bio podrškom navijača.

"Što reći, osjećao sam se kao da igramo kod kuće. Naši su navijači najbolji na svijetu, uvijek stoje iza nas. Danas smo im dali razlog za slavlje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Remi bi bio pošteniji'

Razočaranje nakon utakmice u Bordeauxu nije krio slovački izbornik Jan Kozak.

"Bilo bi poštenije da je završilo neodlučenim ishodom. Mislim da Wales nije bio bolji, ali imao je nešto više sreće, pogotovo kod drugog pogotka koji smo mogli spriječiti. No, tako je to u nogometu. Ponekad imaš sreće, ponekad ne. Svaki je poraz bolan, čak i onda kad se osjećate ugodno na terenu, kad je atmosfera na stadionu sjajna. Mi smo igrali s premalo samopouzdanja i olako gubili lopte, kao da samo zaboravili kako izgleda naša igra. Wales je sada u dobroj poziciji pred dvoboj s Englezima, a mi više nemamo pravo na pogrešku", rekao je Kozak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo