ENGLEZI SU OPET PORUŠILI SVE REKORDE: / Znate li koji je klub potrošio najviše ovoga ljeta?

Image
Foto: AFP

Engleski prvoligaši su u ovoljetnom prijelaznom roku zabilježili rekordnu potrošnju, šestu sezonu zaredom, s time da su samo jučer, zadnjeg dana roka, potrošili 228 milijuna eura.

1.9.2017.
14:07
AFP
VOYO logo

Ovog je ljeta 18 klubova Premier lige potrošilo, kako javlja BBC, oko 1,5 milijardi eura na pojačanja. Revizorska tvrtka Deloitte je izračunala da je potrošnja u odnosu na prošlu godinu porasla 23 posto.

Serie A na drugom mjestu

Premier liga je prva po potrošnji, talijanska Serie A s oko 798 milijuna eura je sljedeća, a slijede ih francuska Ligue 1 sa 640 milijuna eura, Bundesliga s 554 milijuna i španjolska La Liga, gdje se prijelazni rok zatvara u petak, s 542 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City je među premierligaškim klubovima najviše izdvojio na nova imena. Prema BBC-u, trener Cityja Pep Guardiola izabrao je nogometaše za koje je klub izdvojio više od 230 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukaku najskuplji

Chelsea je s Davidom Zappacostom (Torino) i Dannyjem Drinkwaterom (Leicester City) koje je doveo zadnjeg dana roka i s ukupno potrošenih 195 milijuna eura na drugom mjestu, dok su Manchester United i Everton, koji je u četvrtak doveo hrvatskog nogometaša Nikolu Vlašića, potrošili 157 milijuna eura.

Najskuplje premierligaško pojačanje bio je Romelu Lukaku koji je iz Evertona prešao u Manchester United za oko 85 milijuna eura, a s bonusima će Everton zaraditi više od 100 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo