DŽABA STE PROSVJEDOVALI: / 'Ne zanima me demokracija, nisam političar'

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

Arsenal je u 36. kolu Premier lige svladao Norwich s 1-0 i sasvim se približio potvrdi trećeg mjesta i izravnog plasmana u Ligu prvaka.

2.5.2016.
10:35
AFP, BEN STANSALL
VOYO logo

Na tribinama Emiratesa su se mogli primijetiti transparenti kojima se tražio odlazak dugovječnog menadžera Arsenea Wengera. Desetak dana ranije protiv West Bromwicha dio je navijača bojkotirao utakmicu, pa je na tribinama bilo oko deset tisuća praznih sjedalica.

Neće dostići Fergusona

Francuski stručnjak je na klupi Arsenala od 1996. godine i u prvoj polovici mandata je donio navijačima puno radosti, prvenstveno trima naslovima u Premier ligi. No, Topnici su posljednji put prvaci bili 2004. godine, a navijači otada slušaju Wengerove alibije. Posebno im je bolna ova sezona kada su ispred njih Leicester i Tottenham, klubovi sa znatno manjim proračunima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala za uspomene, ali vrijeme je za odlazak", poručio je dio navijača Wengeru na subotnjoj utakmici, ali želja im se neće ispuniti. Francuz će, navodi Telegraph, i sljedeće sezone biti za kormilom, ali za nezadovoljnike je dobra vijest da bi mu to mogla biti i posljednja godina na klupi. On sam se nije izjasnio o tome koliko još namjerava voditi Arsenal, ali je jasno istaknuo da neće srušiti rekord Alexa Fergusona koji je 26 i pol godina bio trener Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hoću li dostići Fergusona? Ne, nikad. Ne brinite", rekao je Wenger engleskim novinarima.

'I ja sam razočaran'

Naglasio je i da prihvaća pravo navijača na prosvjed, ali i dodao da ga demokracija ne zanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam nogometaš, a ne političar. Ne zanima me demokracija, nego sljedeća utakmica. Radi, pokušaj napraviti najbolje što možeš i prihvati mišljenje ljudi. O tome je riječ. Dio ljudi je razočaran jer nismo osvojili ligu. Vjerujete mi, i ja sam", poručio je Wenger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuskog stručnjaka ugovor veže u Arsenal još jednu sezonu, a hoće li se nakon toga odlučiti na povlačenje, zasad se nije izjasnio. Trenutno mu to nije na pameti jer već radi na strategiji i pojačanjima za iduću sezonu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo