DVA HRVATA ZA ZLATNU LOPTU: / Talijani u šoku jer je izostavljena njihova legenda

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Talijanski dnevni list Gazzetta dello Sport objavio je preliminarni popis od 59 nogometaša koji konkuriraju za Zlatnu loptu, priznanje koje FIFA dodjeljuje najboljem igraču svijeta.

2.10.2015.
9:45
AFP
VOYO logo

Na listi se nalaze i dvojica hrvatskih nogometaša - kao što možete pretpostaviti, riječ je o Ivanu Rakitiću i Luki Modriću. Rakitić je s Barcelonom osvojio Ligu prvaka, štoviše u finalu protiv Juventusa je postigao i vodeći pogodak i logično je da se našao na popisu. Na njemu je i Modrić koji je imao puno problema s ozljedama ove godine, ali kad je bio u pogonu, bilo je sasvim jasno koliko je bitan za igru Real Madrida.

Dodjela 11. siječnja

Barcelona i Real su, inače, i najzastupljeniji klubovi na širem popisu, oba kluba sa sedmoricom igrača. Iz katalonskog su kluba, osim Rakitića, tu i Bravo, Mascherano, Iniesta, Neymar, Suarez i Messi. Modrićevi suigrači u konkurenciju su Ramos, Kroos, James, Bale, Benzema i Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Juventusa su nominirana šestorica nogometaša: Chielini, Pogba, Morata, Vidal, Pirlo i Tevez. Potonja su trojica, doduše, ljetos napustila klub, ali ne bi se našli na listi da nisu igrali finale Lige prvaka s torinskim klubom. Talijanski su mediji, međutim, u šoku jer među kandidatima nema legendarnog vratara Gianluigija Buffona, a istovremeno je, primjerice, nominiran golman Arsenala David Ospina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj će popis biti skraćen na 23 imena između kojih će kapetani i izbornici reprezentacija i predstavnici medija izabrati najboljeg. Realno gledajući, bit će veliko iznenađenje ako Lionel Messi 11. siječnja u Zürichu po peti put ne postane vlasnik Zlatne lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo