DRAMA I PRED FINSKU Iz HNS-a potvrdili da postoje glasine o prekidu utakmice: / 'Kontrola će biti rigorozna!'

Image
9.10.2016.
10:11
VOYO logo

Ista drama, ista prijetnja postoji i pred ogled protiv Finske koji započinje u Tampereu u 18 sati, o čemu je pričao izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, pišu Sportske novosti.

Image
NAPOKON SE OGLASILI IZ HNS-a: /

Vrh hrvatskog nogometa dotaknuo se rasizma i primitivizma na tribinama

Image
NAPOKON SE OGLASILI IZ HNS-a: /

Vrh hrvatskog nogometa dotaknuo se rasizma i primitivizma na tribinama

„Naravno da smo u sjeni svega prekrasnog, i ozračja i pobjede, opet svi razočarani doista nevjerojatnim istupom dijela naših navijača, koji su ne samo pokvarili dojam nego i uzornu predstavu. Bez obzira kako tko gleda na oko što je uzvikivano, to je sa svih aspekata kažnjivo po Disciplinskom pravilniku Fife i Uefe. Delegat će to sve evidentirati i prijaviti, sigurno će nam 'odrezati' određenu sankciju“, uvjeren je Vrbanović koji dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

„Nadam se da ćemo se zadržati samo na novčanoj. Već smo debelo u crvenom. Naša prezentacija je teško kažnjena zbog svojih navijača jer igrati pred praznim stadionom najteža je kazna koja postoji. Pustimo sad gluposti da su to obračuni sa Savezom. Igrači jako emotivno proživljavaju ovakve utakmice jer nije im lako. Iako je kazna igranja pred praznim tribinama izrazito nenogometna, jer istovremeno su sankcionirani i gosti, i to ne ide u prilog nikome. Ti huligani koji to rade neće postići ništa. Kažnjena je samo reprezentacija. Istina, Savez mora platiti nešto novčano ili izgubi šansu za neku zaradu, ali to ćemo to preživjeti. To je kukavički čin prema vlastitoj reprezentaciji, jednoj od najcjenjenijih u svijetu.“

Spomenuo je potom Vrbanović da postoje glasine da će se ogled Finske i Hrvatske pokušati prekinuti navijačkim neredima, no i izrazio nadu da to toga ipak neće doći:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Radi se intenzivno na komunikaciji sa šefom sigurnosti ovdje u Finskoj, Juhom. Prije dva tjedna obavili smo kontakte, velika je operativna aktivnost bila. Pružili smo golem broj podataka, znajući ovdje i drugu stranu priče, a to je da će doći značajan broj ljudi iz dijaspore. Domaćin ima obvezu da identificira naše navijače i smjesti ih na odgovarajući sektor na stadionu. Bit će vrlo rigorozna kontrola, policija je spremna za svaku moguću provokaciju. Ima glasina, ali vjerujem da ničega neće biti.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo