OGLAS

DRAMA LEGENDE MANCHESTER UNITEDA: / Kapetan Crvenih vragova morao na hitnu operaciju srca

Image

Kapetan Manchester Uniteda i engleski reprezentativac Michael Carrick putem svog Twitter profila otkrio je zašto ne igra od rujna ove godine.

24.11.2017.
22:36
VOYO logo

Ovaj 36-godišnji legendarni nogometaš ove je sezone zaigrao samo u jednoj utakmici, onoj protiv Burtona u 3. kolu Carabao Kupa 20. rujna ove godine, u kojoj su Crveni vragovi slavili s 4-1.

Michael Carrick istaknuo je kako se osjećao čudno tijekom drugog poluvremena, te je nakon toga bio podvrgnut seriji liječničkih pregleda. Carrick je na svom Twitter profilu objavio priopćenje u kojem je istaknuo kako je sad "zdrav i kako se vraća jakim treninzima s momčadi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BEDASTI NAVIJAČI UNITEDA NAPRAVILI DRAMU U MANCHESTERU: ‘Policija je mislila da smo borci ISIS-a’

Engleski veznjak istaknuo je kako je morao obaviti hitni postupak zvan "Radiofrekventna ablacija". Radi se o zahvatu koji omogućava liječenje mnogo vrsta ubrzanog srčanog rada (tahikardija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnom kateterskom elektrodom (ablacijski kateter) koja se uvodi u srce, isporučuje se radiofrekventna energija (frekvencija 300-500kHz, energija 10-50 watta, trajanje svake zasebne aplikacije je varijabilno) na malom području srčanog mišića koji je odgovoran za nastanak nepravilnog srčanog rada (aritmije).

Radiofrekventna energija na taj način toplinom uzrokuje trajno mikrooštećenje na tkivu. Tako oštećeno tkivo nije više u mogućnosti provoditi impulse koji su odgovorni za aritmiju ili znatno smanjuje njihovu pojavu. Ova metoda kod nekih aritmija omogućuje trajno izlječenje pacijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Carrick je u priopćenju napisao kako je sad dobro i kako radi na formi s kojom bio opet bio u selekciji za prvu momčad Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo