Teške optužbe: Dinamovci se klade protiv sebe?

8.11.2012.
11:22
VOYO logo

Mulder svoje optužbe temelji na prošlosezonskom susretu Dinama i Lyona, kada su Modri izgubili s čak 1:7 na Maksimiru i to nakon što su poveli s 1:0. Upravo je zbog tog rezultata Ajax ispao iz Lige prvaka, a nogometna Europa zapamtila je detalj kada se nakon jednog pogotka Lyona, Domagoj Vida nasmijao i namignuo svom supraniku.

"Svi su primijetili nešto sumnjivo, ali apsolutno ništa nije napravljeno po tom pitanju. Ne očekujem ni da će se ovog puta nešto dogoditi", rekao je Nizozemac i ironično prokomentirao snimku trećeg pogotka u mreži Dinama koji je u Parizu zabio Jeremy Menez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte ovo, lagani ulaz, pa se ovaj kao posklizne (Puljić op.a.), ha-ha... Ajde, sad pucaj ispod mene", sa smiješkom je u nevjerici gledao Mulder i ispalio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja vjerujem da su oni kolektivno otišli do kladionice. Isto će napraviti opet sutra, a nitko na to neće reagirati. Nevjerojatno!"

Potaknuti skandaloznim izjavama Youria Muldera koji je na nizozemskoj javnoj televiziji NOS u sklopu prijenosa utakmice Lige prvaka PSG-Dinamo iznio svoju sumnju da su se Dinamovi igrači kladili sami protiv sebe te da će drugi dan podići dobitak, dužni smo izdati sljedeće priopćenje u kojem najoštrije osuđujemo takve izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želimo komentirati stručnost spomenutog komentatora, ali bi se zato puno dalo reći o njegovoj (ne)profesionalnosti. Kako je moguće da bilo koji komentator ili sportski novinar na ovakav način svoje sumnje i vlastito mišljenje predstavlja kao činjenicu? Kako je moguće da se bilo koja momčad, pa tako i Dinamova, opisuje u ovako sramotnom kontekstu, bez ijednog jedinog dokaza? Zar je moguće da se loša igra određene momčadi i njezina nemoć u određenim trenucima igre tako lako može preimenovati u još jednu kladioničarsku aferu koja je na pomolu? Gdje je tu društvena odgovornost novinara, odnosno komentatora, koji iznosi ovako teške optužbe? Gdje je njegova odgovornost u trenucima kada njegova skandalozna izjava obilazi brojne medije diljem Europe gdje se GNK Dinamo spominje u sramotnom kontekstu koji ničime nije zaslužio?

GNK Dinamo će poduzeti sve potrebne mjere kako bi spomenuti komentator, koji je istovremeno i pomoćni trener Twentea, kao i televizija na kojoj je te neistine iznio, stajali iza iznesenih riječi i u trenucima kada tražimo odgovarajuće sankcije za izrečene optužbe. specijal-201102150360004-Liga prvaka specijal-201102150360004-Skandali i strasti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo