DINAMO UPOZORAVA BANDIĆA: / 'Neki su prisiljeni šutjeti, ali mi nećemo!'

Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl
1.3.2016.
12:39
PIXSELL, Luka Stanzl
VOYO logo

Klub koji na gotovo svakoj utakmici prati nekoliko tisuća navijača nema pravi dom. Iz Futsal Dinama tvrde da su dobili obećanje kako će u proljetnom dijelu sezone moći igrati u dvorani II Doma sportova, ali od toga opet nema ništa. Zato mole Bandića da ih primi na sastanak kako bi mu pobliže objasnili s poteškoćama koje ugrožavaju funkcioniranje kluba.

'Nepremostivi zid'

"Kao i više puta u protekle dvije sezone, obećano nam je da će ovog proljeća većina utakmica našeg kluba biti igrane u dvorani II Doma sportova. Međutim, naišli smo na očito nepremostivi problem s nadležnim gradskim institucijama te Zagrebačkim nogometnim savezom pod vodstvom gospodina Vrbanovića i gospodina Šparaveca. Napominjemo kako smo jedan od rijetkih sportskih klubova koji termine plaća po punoj komercijalnoj cijeni. Navedeno nam je do sada bilo omogućeno samo ponekad, ali sada smo očito naišli na nepremostivi zid. Utakmice nam je nadležna ustanova Grada koja upravlja dvoranom otkazala bez obzira na našu fleksibilnost oko termina. Kada bismo u dogovoru s drugim sportašima koji koriste dvoranu dobili termin, opet bi se našli drugi 'razlozi' kojima smo onemogućeni.", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Futsal Dinamo je u prvoj sezoni postojanja došao iz druge u prvu ligu, a sadašnje treće mjesto na ljestvici mu jamči doigravanje. Godišnje se u klub učlani od 1500 do 2000 članova, a u Futsal Dinamu su ponosni jer imaju i drugu momčad, kao i juniorsku, kadetsku i U-15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne želimo biti na grbači'

"Samo ove sezone organizirali smo i igrali brojne humanitarne utakmice ili smo prihod od utakmica darovali. Primjerice, kupili smo informatičku opremu za školu u Škabrnji. Humanitarne utakmice igrali smo na Šalati, u Vukovaru, Virovitici, Pakracu, Kutini, Našicama… Naš klub funkcionira zahvaljujući svojim gledateljima i članovima te ulaznice i prihodi od članstva čine oko 45 posto prihoda kluba (352.000 kn u 2015. godini). Konstantnim mijenjanjem dvorane i praznim obećanjima od Ustanove za upravljanje sportskim objektima, do sada postignuti uspjesi mogu biti ugroženi", ističe klub u priopćenju.

Image
HRVATSKI PONOS: /

Igrači Futsal Dinama sa suparničkim igračima pjevali Vukovaru

Image
HRVATSKI PONOS: /

Igrači Futsal Dinama sa suparničkim igračima pjevali Vukovaru

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor
Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

"Dosta nam je da zbog nerazumijevanja gradskih i nogometnih struktura finale regionalnog kupa, primjerice, moramo igrati u Karlovcu. Tamo smo izuzetno lijepo primljeni, ali mi smo ipak gradski klub grada Zagreba, ovdje živi većina naših igrača, navijača i članova. Mi smo klub koji uredno podmiruje sve svoje obveze i ne troši tuđa sredstva i samo tražimo zeleno svjetlo da možemo sjajan futsal prezentirati u adekvatnoj dvorani. Neki su drugi klubovi zbog maćehinskog odnosa institucija prema njima prisiljeni šutjeti da ne bi izgubili i ono malo što imaju, ali mi to ne moramo i sigurno nećemo. Ne želimo biti nikome na grbači, ali nećemo odustati od dvorane na koju imamo pravo i čiji najam želimo pošteno platiti", zaključuju iz Futsal Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo