DINAMO LOVI LIGU PRVAKA: / Hrvatskom prvaku prijeti Crvena zvezda i još neki jaki suparnici

Image

Dinamo je jučer osvojio svoj 11 uzastopni naslov prvaka Hrvatske. Rijeka je u 34.

2.5.2016.
11:42
VOYO logo

Mitrović je četiri minute prije kraja udarcem glavom pogodio vratnicu, a u 89. minuti je vratar Duka obranio udarac Bezjaka iz blizine. U zadnjim sekundama junak dvoboja Duka je obranio i veliku prigodu švicarskom Hrvatu Gavranoviću. Kako je Dinamo u subotu na svom travnjaku bio bolji od Istre 1961 1-0, Modri su dva kola prije kraja prvenstva otišli na šest bodova prednosti, a zbog boljeg međusobnog omjera u odnosu na Rijeku, zagrebački sastav je tako i matematički osigurao svoj novi naslov prvaka Hrvatske.

Image
DINAMO SE OPROSTIO OD MAKSIMIRA: /

Odlični Marko Pjaca bacio Puljane u očaj

Image
DINAMO SE OPROSTIO OD MAKSIMIRA: /

Odlični Marko Pjaca bacio Puljane u očaj

Natjecanje po skupinama

Tako će Dinamo i ovoga ljeta loviti nastup u natjecanju po skupinama Lige prvaka u kojoj je igrao ove sezone i na čijem je otvaranju senzacionalno pred svojim navijačima pobijedio veliki Arsenal. Hrvatski prvak je u prošlim kvalifikacijama bio nositelj u svim pretkolima nakon pomora favorita prije play-offa, pa je tako albanski Skenderbeu bio posljednja prepreka Dinamu za plasman u Ligu prvaka. Sljedeće sezone, Dinamo će ponovno biti nositelj u drugom i trećem pretkolu, ali za status nositelja u play-offu ponovno će se morati poklopiti više stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško da se i ove sezone može dogoditi pomor nositelja, kao što je to bio slučaj prošle sezone tako da je za očekivati kako Dinamo u play-off fazi natjecanja neće biti nositelj. Naravno, ako Modri uopće i dođu do play-offa Lige prvaka. Trebali bi u svakom slučaju.

Image
Image

Drugu pretkolo donosi slabije momčadi

S kim bi sve hrvatski prvak mogao igrati na svom putu do natjecanja po skupinama Lige prvaka?! U drugom pretkolu Dinamo bi trebao imati lagan zadatak protiv slabijih momčadi poput Žalgirisa iz Vilnijusa, Zrinjskog iz Mostara i izraelskog Hapoel Be`er Sheva ako obrani tri boda prednosti ispred izraelskog velikana Maccabija kod kojeg gostuje večeras ili ljubljanska Olimpija koja uoči odlučujućeg derbija s Mariborom ima tri boda više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće pretkolo donosi teže ekipe

Treće kolo donosi Dinamu ipak malo ozbiljnije suparnike, ali ne i po kvaliteti bolje od Modrih. Pa tako u prvu jakosnu skupinu momčadi koji prijete Dinamu u trećem pretkolu Lige prvaka spadaju ekipe poput beogradske Crvene zvezde, Astre (po prvi puta osvojili prvenstvo Rumunjske) i nizozemskog Rosenborga, dok u drugu, onu lakšu skupinu, spada prvak Albanije (vjerojatno opet Skenderbeu), Walesa, Gruzije, Islanda ili nekog autsajdera koji preskoči drugo pretkolo.

Image
Foto: Twitter: Crvena zvezda
Image
Foto: Twitter: Crvena zvezda

Olympiacos, Celtic ili Red Bull Salzburg

I onda na red dolazi play - off faza kvalifikacija za Ligu prvaka i puno ozbiljnije momčadi. Naravno, ako se ne dogodi neko iznenađenje i neke od ovih momčadi završe svoj put prema Ligi prvaka ranije nego što to i očekuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo, tako, za plasman u natjecanje po skupinama Lige prvaka može izvući Olympiacos, Red Bull Salzburg ili škotski Celtic. Nositelji u play-offu su i Plzen i ciparski APOEL, koji se u ovoj konkurenciji ističe kao vjerojatno najlakši suparnik. Modri mogu biti nositelji u play- offu Lige prvaka, ali samo ako netko od spomenutih klubova kiksaju u ranijoj fazi natjecanja.

Za spomenuti kako je Dinamo trenutno klub s osmim najboljim koeficijentom u play-offu, što znači da su mu potrebna tri kiksa klubova s boljim koeficijentom kako bi ponovno bio nositelj i izvukao slabiju momčad u play - ofu. Prvak Hrvatske se na toj ljestvici može pomaknuti jedno mjesto naprijed ako Legia, koja dijeli prvo mjesto u Poljskoj, ne osvoji naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve utakmice u Europi Dinamo igra 12. ili 13. srpnja

Ždrijeb za prvo i drugo pretkolo je 20. lipnja, a prve utakmice Dinama u Europi 12. ili 13. i 19. ili 20. srpnja. Mogućeg suparnika u trećem pretkolu Dinamo će saznati 15. srpnja, a u play-offu 5. kolovoza.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo