Vahin Dinamo postao europski rekorder!

Zagrebački je sastav barem po nečemu trenutno najbolji klub u Europi. Otkako je na Maksimir stigao Vahid Halilhodžić, Dinamo je u 18 prvenstvenih nastupa primio samo tri pogotka!

22.3.2011.
20:45
VOYO logo

Iskusni BiH stručnjak je sredinom kolovoza sjeo na klupu hrvatskog prvaka i krenula je serija koja traje do danas. Prvi prvenstveni ispit Vahid Halilhodžić je odradio protiv Slaven Belupa u Koprivnici, gdje je upisao glatku pobjedu (2:0), a zajedno s tim dvobojem njegova je momčad u HNL-u nanizala čak 18 utakmica bez poraza.

Modri su upisali 15 pobjeda, a bod su im uzeli tek Hajduk na Poljudu, te Varaždin i Slaven Belupo na maksimirskom travnjaku. Ono što je, međutim, puno fascinantnije jest podatak da je Dinamo u svim tim susretima primio samo tri gola, što je trenutno europski rekord!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti jedan klub u svim europskim ligama u posljednjih 18 utakmica ne može se pohvaliti takvim ostvarenjem, što je zagrebački sastav svrstalo na vrh. Doduše, ovaj statistički podatak ne treba previše čuditi kada se zna tko igra u Vahinoj obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvom mjestu je svakako Tonel, 'karika' koja je nedostajala svih ovih godina, bez sumnje jedna od najboljih Mamićevih kupovina otkako je preuzeo Dinamo. Portugalski je branič pokazao da je igrač vrhunske klase, debelo ispred kvalitete HNL-a, te je za svoje igre pobrao komplimente običnog navijačkog puka.

S Tonelom je 'procvjetao' i Igor Bišćan, o Leandru Cufreu ne treba trošiti riječi, a otkriće sezone na desnom boku postao je mladi Šime Vrsaljko. Takva obrana je jednostavno predominantna za sve napad(ač)e hrvatskih prvoligaša, pa samo tri pogotka u 18 utakmica i nisu neko čudo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, veseli da je hrvatski klub barem u nečemu trenutno najbolji u Europi.

Vezani članci:

arti-201103200233006 arti-201103200136006 arti-201103190385006 arti-201103190248006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo