Napokon! Dinamo je najsretniji klub Europe!

Čudo se dogodilo! U velikoj drami na Maksimiru Dinamo je pogotkom Domagoja Vide u 98. minuti pobijedio bugarskog prvaka Ludogoreca 3:2 te nakon 1:1 u prvoj utakmici izborio nastup u 3.

25.7.2012.
23:11
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 15.000 Sudac: Felix Zwayer (Njemačka)

STRIJELAC: Gargorov (12), Rukavina (33, 59), Marcelinho (35), Vida (90+7)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo (4-2-3-1): Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez (od 46. Alispahić) - Badelj, Calello ( od 60. Čop) - Rukavina, Sammir, Kovačić - Beqiraj (od 71. Peko)

Ludogorec(4-2-3-1): Golubović - Minev, Barthe, Guldan, Caiçara - Dyakov, Genchev - Stoyanov, Marcelinho, Ivanov - Gargorov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ime Ludogorec ipak neće ostati zapisano crnim slovima u povijesti Dinama i hrvatskog nogometa. Donedavni bugarski drugoligaš, iz mjesta Razgrada koje broji 33.00 stanovnika, priredio je Dinamu povijesnu dramu na Maksimiru. Bugari su u 98. minuti imali 2:2 i prolaz u treće pretkolo, ali onda se ukazao Domagoj Vida i u zadnjim sekundama zabio za pobjedu koja je spasila sezonu hrvatskog prvaka.

Nevjerojatno je koliko je sreće Dinamo imao u obje utakmice. Ante Rukavina je u Razgradu zabio gol za 1:1 u zadnjim sekundama, a isto je napravio Vida u uzvratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme najavilo je katastrofu Dinama. Momčad Ante Čačića odigrala je možda i najgorih 45 minuta u zadnjih godinu dana, a Bugari su to sjajno iskoristili. Već u 12. minuti gosti su nakon velike greške Ibaneza poveli, a strijelac je bio Gargorov, koji je pet minuta prije promašio priliku utakmice.

Nevidljivi Dinamo nije do 33. minute uspio 'smisliti' niti jednu pravu priliku, a onda se ukazao junak dvoboja protiv Ludogoreca Ante Rukavina i na dodavanje Vrsaljka glavom zabio za 1:1. Slavlje na Maksimiru nije dugo trajalo, jer su Bugari ponovno poveli samo dvije minute poslije. Taj drugi gol Ludogoreca, koji je nakon igranja rukom zabio Brazilac Marcelinho, najavio je katastrofu Dinama, te igranje hrvatskog prvenstva i financijsku kataklizmu. Jer Bugari su zabili drugi gol u gostima i Zagrepčanima je trebala pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme počelo je sramežljivom dominacijom Čačićeve momčadi i činilo se da blijeda igra Zagrepčana neće donijeti toliko željeni preokret. Tračak nade ukazao se u 57. minuti kada je strijelac drugog pogotka Marcelinho dobio drugi žuti karton, zbog iznuđivanja kaznenog udarca. Samo tri minute poslije sve je ponovno okrenuo junačina Ante Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon velike gužve u kaznenom prostoru gostiju, Rukavina je uspio doći do lopte i zabiti za izjednačenje, a tada je počela i totalna dominacija Zagrepčana. Čačić je Callela odmah zamijenio Čopom, a od 75. minute prilike Modrih su se redale kao na traci. Međutim, lopta nije htjela u gol. Gostujući vratar Golubović skidao je sve ono što njegova ubrana nije uspjela, a u 80. minuti je nakon ubačaja Sammira obranio i nespretni udarac svog suigrača Barthea, koji su svi već vidjeli u golu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad se činilo da je sve gotovo, ukazao se Domagoj Vida. Sudac je produžio utakmicu za pet minuta, ali igrala se osma kad je Dinamo dobio korner, tu zadnju priliku na utakmici.

Nakon loše odigrane akcije, lopta je došla do Alispahića na desnom boku, on je oštro ubacio u peterac, a tamo je najviši bio Vida te glavom se nekoliko metara zakucao za 3:2. Sretnije skoro da i ne može...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu su još prolaz u 3. pretkolo izborili švedski Helsingborg, bjeloruski Bate Borisov, poljski Slask i ciparski AEL. Dinamo - Ludogorec 3-2 (Rukavina 33, 60, Vida 90+8 / Gargorov 12, Marcelinho 36), prva utakmica 1-1 Helsingborg - The New Saints 3-0 (0-0) Vardar - Bate Borisov 0-0 (2-3) Slask Wroclaw - Budućnost 0-1 (2-0) Linfield - AEL Limassol 0-0 (0-3)

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo