Nakon ovog dinamovci mogu barem mirno zaspati

Ante Čačić može biti miran, barem nakratko. Pred oko 1.000 gledatelja Dinamo je u 14. kolu hrvatske nogometne lige pobijedio na Maksimiru Istru s 3:1.

2.11.2012.
21:23
VOYO logo

Kriza rezultata koja potresa Dinamo u posljednje vrijeme, poljuljala je trenersku stolicu Anti Čačiću. Nakon tri lagana poraza u Ligi prvaka i ispadanja i Kupa, Modri strateg označio je utakmicu protiv Istre kao ključnu u ovom dijelu sezone.

Dinamo je odmah preuzeo inicijativu na terenu, no nogometaši Istre dobro su se branili sve do 19. minute, kada je hrvatski prvak poveo pogotkom Domagoja Vide. Sammir je izveo korner, najviši je u skoku bio Beqiraj, pucao glavom, no vratar gostiju brani. Lopta se odbila do Rukavine koji pogađa vratnicu, a popravni ispit dobio je Vida i koji bez problema zakucava loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi pogodak stigao je za samo četiri minute. Rukavina je povukao loptu sve do šesnaesterca gostiju, Puljani su tek na trenutak očistili situaciju, no odbijanac je došao do Sammira koji s 20-tak metara odlično cilja i pogađa za 2:0. U tom su trenutku Modri stali, krenuli su gosti i iskoristili svoju prvu veliku priliku na utakmici.

U 33. je minuti sijevnula kontra, Anđelković je pronašao Rocea koji s 18 metara pogađa pored nemoćnog Kelave i smanjuje rezultat. Iako je Dinamo imao još dvije izgledne prilike do poluvremena, na odmor su Čačićevi igrači otišli tek s minimalnom prednošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon desetak minuta mlake igre u nastavku Dinamo je došao do novog pogotka, točnije u 56. minuti je Brozović izveo slobodan udarac s lijeve strane, lopta je na putu do gola pogodila Vidu i ušla u mrežu. Istra više nije imala snage dostići vodstvo Modrih, dok je domaći strateg zamijenio nekoliko igrača koje je želio sačuvati za utorak i utakmicu protiv PSG-a (Sammir, Čop, Rukavina).

U 85. minuti Vida je mogao postati apsolutni heroj dana. Imao je Osječanin priliku za hat-trick kada je sam osvojio veliki dio terena, došao pred vratara gostiju, zaobišao ga u maniri sjajnog napadača, ali je s 15-tak metara promašio prazna vrata Puljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu, Dinamo je osvojio nova tri boda, ali ono što je puno bitnije za igrače i posebno za trenera Čačića - Modri su kupili mir, barem do povratka iz Pariza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo