Dinamo pobijedio eurogolom! Hajduk oštećen za penal!

Dinamo je u odgođenom derbiju 21. kola prvenstva slavio na Poljudu s 2:1 i to prvi put nakon listopada 2007. godine.

27.2.2013.
10:25
VOYO logo

Split. Stadion: Poljud. Gledatelja: 25.000. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

HAJDUK: Blažević, Oremuš, Nižić, Milić, Jozinović, Lima, Andrijašević, Vršajević, Caktaš (od 73. Sušić), Maglica, Vuković (od 61. Stojanović).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Ibanez, Leko, Brozović, Ademi, Sammir, Čop (od 92. Pivarić), Krstanović.

Strijelci: 0:1 - Krstanović (11), 1:1 - Jozinović (42), 1:2 - Ibanez (43)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: Brozović (64).

Dinamo je u vodstvo došao već u 11. minuti. Napadač Modrih Krstanović je dobio sjajnu loptu od 17-godišnjeg debitanta u derbiju Jedvaja te je bez problema zaobišao vratara HajdukaBlaževića i zatresao mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu veliku priliku gosti su imali u 21. minuti kada je Milić izgubio loptu, a Brozović pucao pokraj vratnice. Tri minute kasnije je Sammir ukrao loptu Nižiću i krenuo 'jedan na jedan', no lopta mu je u trenutku udarca odskočila pa je njegov pokušaj ispao smiješan i bezopasan za Hajduk!

Domaćin je ogromnu priliku za izjednačenje imao u 32. minuti, ali ju nije iskoristio. Andrijašević je ubacio nisku loptu u peterac, a Milić sa svega četiri metra promašio 'nemoguće'!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset minuta kasnije Bili su ipak zabili za 1:1. Odbijenu loptu nakon kornera s 25 metara je puknuo Jozinović, a lopta je na putu do gola udarila Šimunića u nogu i prevarila Kelavu.

No, slavlje na Poljudu zbog izjednačenja nije dugo trajalo jer je Ibanez samo minutu kasnije zabio za novo vodstvo Dinama i to na spektakularan način. Dobio je loptu na lijevoj strani te je zabio eurogolčinu pogodivši rašlje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo veće uzbuđenje u nastavku dogodilo se u 50. minuti kada je Krstanović lijepo proigrao Ademija koji je pokušao zaobići Blaževića, no otišao je previše u desno i na kraju loše pucao.

U 63. minuti je Caktaš pokušao iznenaditi Kelavu izravnim udarcem iz slobodnog udarca s lijeve strane. Lopta je išla pod prečku, ali je vratar Dinama bio priseban te ju je odbio u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su minutu kasnije ostali s igračem manje jer je Brozović zaradio drugi žuti karton, a u 80. minuti se dogodila i sporna situacija zbog koje Hajduk može žaliti.

Sušić je pokušao pucati u šesnaestercu, a Vrsaljko s poda podigao ruku i loptu odbio u korner. Hajduk je zakinut za jedanaesterac, a sudac Bebek je nakon svega Sušića 'nagradio' žutim kartonom zbog prigovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 83. minuti je Dinamo mogao povećati vodstvo, no Čop je upisao nevjerojatan promašaj. Podigao je loptu preko Blaževića, no loše je to učinio i propustio zabiti novi gol za svoju momčad.

Zagrebački klub nakon ove pobjede na čelu ljestvice ima 47 bodova, a slijede ga Hajduk i Lokomotiva sa po 36.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo