KOMPARACIJA GENIJA

DILEMA KOJA JE PODIJELILA SVIJET: Tko je bolji, Messi ili Ronaldo? Pogledajte ovo i donesite odluku

Na društvenim mrežama osvanula je zanimljiva statistička usporedba između dva najbolja nogometaša današnjice, Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Naime, specijalizirani statistički servis Opta na svom Twitter profilu objavio je zanimljivu statističku gol komparaciju između Ronalda i Messija u brojkama. Svi znamo da se vode velike rasprave u nogometnom svijetu tko je bolji nogometaš, Messi ili Ronaldo?

Brojne polemike

Pitanje je to koje izaziva brojne polemike koje su prisutne u nogometnom svijetu već godinama. Pa malo iskoči jedan, malo u prednost dođe drugi, jedan drugoga tjeraju naprijed, u rušenje svih mogućih rekorda.

Uživamo u utrci ova dva genija

A mi uživamo u toj ludoj utrci ova dva nogometna genija i u tome da možemo svjedočiti takvoj nogometnoj genijalnosti i živjeti u njihovo doba. Opta se potrudila pa najzanimljivije brojke njih dvojice usporedila u grafici. I evo što je dobila.

Dakle, od početka svojih profesionalnih karijera Ronaldo je, igrajući za klubove i reprezentaciju Portugala, ukupno zabio 550 golova u odnosu na 517 Lionela Messija. Od toga je Ronaldo 353 gola zabio desnom nogom, dok je Messi desnom postigao 71 gol. Argentinac je lijevom, pak, zabio više od svog velikog rivala 421 u odnosu na 100 Portugalca.

Ronaldo je gol uvjerljiviji, ali…

Ronaldo je, pak, glavom zabio uvjerljivo više – 95 golova u odnosu na 23 Messija. Portugalac je više i zabio golova iz kaznenih udaraca 86 u odnosu na 65 Messija, a isto tako Ronaldo je više golova postigao iz slobodnih udaraca 49 u odnosu na 28 Messija. Dakle, ako gledamo statističku gol komparaciju, Portugalac je uvjerljiviji. Ali svi znamo da golovi nisu nogomet, nogomet je puno više i ova komparacija ne daje odgovor na pitanje tko je bolji od njih dvojice. Ali je zanimljiva.

A vas u anketi pitamo: Tko je za nas bolji nogometaš – Ronaldo ili Messi? Ako dodatno želite obrazložiti svoje mišljenje ili istaknuti njihovu usporedbu na detaljniji način, slobodno nam napišite u komentarima i izrazite svoje mišljenje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr