DIJELE ŠAKOM I KAPOM: / Mourinhovu politiku na svojoj koži osjetila i trojica Hrvata

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Najbogatiji europski klubovi počeli su posljednjih godina puniti svoj kadar gomilom igrača koji im, ruku na srce, uopće ne trebaju.

26.8.2015.
6:45
AFP
VOYO logo

U takvom gomilanju igrača prednjači aktualni engleski prvak Chelsea koji svakog ljeta mahnito dovodi hrpu novaka od kojih, za većinu, vjerojatno niste ni čuli. Najveći dio njih završava na posudbama i nikad ni ne dobije priliku zaigrati za Chelsea u službenoj utakmici. Prošle sezone je londonski klub na posudbu poslao više od 40 igrača, a ovog se ljeta, zaključno s utorkom, zaustavio na brojci 26.

Delač od Nizozemske do BiH

Među njima su i trojica Hrvata, od kojih dvojica vjerojatno nikad neće dobiti ozbiljnu priliku kod Josea Mourinha, a i za trećeg je to vrlo upitno. Najdulje je u Chelseaju Matej Delač, još od 2010. godine. Talentirani vratar je došao na Stamford Bridge 2010. iz zaprešićkog Intera, a otada je bio na posudbama u Vitesseu, Českim Budejovicama, Vitoriji Guimaraes, pa u matičnome Interu, Vojvodini, Sarajevu, Arlesu, te ponovno u Sarajevu gdje je i danas s 23 godine. Pored Courtoisa i Begovića teško će ikada dobiti pravu šansu u Chelseaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač Stipe Perica (20) je prije dvije godine postao član Bluesa, ali je odmah proslijeđen na posudbu u NAC Bredu. Tamo se zadržao sezonu i pol, a u siječnju ove godine je nekadašnji nogometaš Zadra poslan u Udinese u kojem je i danas.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Mario Pašalić

Mario Pašalić (20) bi možda i mogao dobiti priliku u Mourinhovoj momčadi jer mu se karijera zasad odvija na pravi način. Kad je prošlo ljeto došao iz Hajduka, Chelsea ga je poslao na posudbuu Elche. U španjolskoj je Primeri ostavio dobar dojam, a to mu je ovoga ljeta donijelo posudbu u još jači Monaco. Uspije li se tamo nametnuti, možda kroz neko vrijeme mladi veznjak zaigra i u dresu Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo