Veliko slavlje u Splitu! Dinamovac se 'obrukao'!

U derbiju 15. kola hrvatskog nogometnog prvenstva, nogometaši Splita pobijedili su Dinamo s 1:0. Jedini pogodak nakon velike progreške Puljića postigao je Ante Rebić u 25. minuti.

10.11.2012.
14:10
VOYO logo

Nakon što je pet puta pobijedio Dinamo s Hajdukom, Zoran Vulić stigao je do nove, šeste pobjede i to s nogometašima Splita. Modri su na Parku mladeži zasluženo poraženi, jer su hrabriji i pametniji Splitovci dočekali svoju priliku. U 25. minuti susreta veliku pogrešku Ante Puljića iskoristio je Rebić.

Ukrao mu je loptu, potom se sjurio prema vratima Kelave, zaobišao ga i poentirao, uspostavilo se na kraju, jedini pogodak na utakmici. Iako je Dinamo pokušavao doći do poravnanja, indisponirani igrači hrvatskog prvaka nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti vrataru domaći Vukoviću, dok je Split u drugom dijelu propustio nekoliko izglednih prilika iz kontra napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sve bi vjerojatno drukčije završilo da je Beqiraj već u 5. minuti zabio kada je opalio s vrha šesnaesterca, ali njegov je udarac završio na vratnici. Od tog trenutka Dinamo je nestao s terena. Split je napadao, a nerješiva enigma za modru obranu bio je Ante Rebić koji je svako malo ulazio u izglede prilike.

Osim pogotka u 25. minuti mladi je crveni napadač u 36. minuti proigrao Bagarića koji s nekoliko metara promašio prazna vrata Kelave. U drugom je dijelu Čačić bacio sve u napad, uz Čopa i Beqiraja, u igru je ušao i Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jalova igra Modrih ostavila je dosta rupa u obrani, kontre u sijevale sa svih strana. U 65. minuti Rebić je dinamovce mogao dotući do kraja, nakon proigravanja Marčića izašao je sam ispred Kelave, ali nije poentirao.

Čačić je dvije minute poslije pokušao s Halilovićem, no plavokosi dečko nije se najbolje snašao u grotlu Parka mladeži. Do kraja susreta Modri su pritisnuli Split na njihovu polovicu, ali pravu priliku za izjednačenje nisu stvorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu je ovo drugi poraz u prvenstvu nakon debakla na Kantridi (0:3). Anti Čačiću se nakon ovog trenerska stolica trese još jače.

"Činjenica je da smo mi kroz igru tražili šanse i prilike, a oni su vrlo često radili prekršaje. Moje mišljenje je da su ih radili i previše te da su neki igrači mogli dobiti i drugu javnu opomenu, ali čestitam Splitu na pobjedi", istaknuo je trener Dinama za kluspke stranice i nadodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno je teško probiti Split, oni su dobra i kvalitetna momčad koja se dobro branila i čuvala stečenu prednost. Bio sam optimist uoči utakmice, momčad je htjela, ali jednostavno nije išlo."

U 15. kolu HNL-a Istra je kod kuće svladala Cibaliju 3:0. Pulska momčad povela je u 34. minuti, a strijelac je bio Roce nakon ubačaja Prgometa. Kada su svi čekali posljednji sučev zvižduk u prvom dijelu na 2:0 povisio je Aganović, a isti igrač postavio je i konačan rezultat u 90. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je na gostovanju u Osijeku poveo pogotkom Budimira u 30. minuti utakmice, a taj je rezultat na semaforu stajao sve do pred sam kraj. U sudačkoj nadoknadi Zubak je zabio pogodak i Osijeku donio bod.

Zadar je pogotkom Mršića u 31. minuti pobijedio Slaven Belupo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo