RIJEKA - HAJDUK 2-1: / Splićani šokirali Rujevicu, odgovor domaćina vrijedan pobjede bio je munjevit

Image
5.11.2016.
11:35
VOYO logo

U derbi-utakmici 15. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Rijeke svladali Hajduka s 2-1 (0-0) i povećali svoju prednost na ljestvici.

Jadranski derbi odigran je po teškim uvjetima, jakoj kiši i vjetru, a Riječani su do pobjede došli preokretom, s dva pogotka junaka susreta i bivšega igrača Hajduka Josipa Eleza. U prvom dijelu Riječani su bili bolji, najveću priliku propustio je Franko Andrijašević koji je u 23. minuti pogodio gredu, no u drugom dijelu se igrao puno bolji nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveo je Hajduk u 60. minuti kada je Ćosić napucao loptu iz svog kaznenog prostora, a Marko Futacs je bio brži od Eleza, sjurio se prema golu i iskosa pogodio mrežu. U 66. minuti Rijeka je izjednačila nakon duge akcije, lopta je došla do Josipa Eleza, čiji udarac s 18 metara pogađa Lorenca Šimića i odsjeda u Kalinićevoj mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 72. minuti Kalinić brani opasan udarac Vešovića, a tri minute kasnije Rijeka je povela. Ubačaj Ristoskog s desne strane junak dvoboja Elez je glavom posve neometan s devet metara proveo u mrežu. U 79. minuti Hajduk je mogao do poravnanja, ali je snažan udarac Ohandze obranio vratar domaćih Prskalo.

Rijeka vodi s 41 bodom, Dinamo ima 32 i utakmicu manje, dok je Hajduk ostao treći s 28 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 4.000 gledatelja na stadionu Rujevica sudio je Mlakar iz Zagreba.

RIJEKA - HAJDUK 2-1

RIJEKA: Prskalo - Ristovski, Mitrović, Elez, Zuta - Mišić, Bradarić - Vešović, Andrijašević, Gorgon - Gavranović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK: Kalinić - Tudor, Ćosić, Šimić, Memolla - Jefferson, Savvas, Kožulj - Erceg - Futacs, Hamza


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3 minuta: KRAJ UTAKMICE! Nogometaši Rijeke slavili su protiv Hajduka na Rujevici u 143. jadranski derbi. Utakmica 15. kola hrvatskog prvenstva završila je 2-1. u korist domaće momčadi i to nakon preokreta. Hajduk je poveo preko Futacsa, a bodovi u kišoj okupanoj Rijeci ostali su nakon što je dvaput zabio Elez.

90. minuta: Igrat će se još tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83. minuta: Rijeka ne posustaje, traži treći gol i potvrdu prednosti.

75. minuta: GOOOOOL! Rijeka je preokrenula utakmicu u svoju korist i vodi 2-1. Strijelac je ponovno , udarcem glavom nakon ubacivanje s desne strane, bio Josip Elez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma Bašić mijenja Hamzu u Hajduku, Maleš Gavranovića u redovima Rijeke.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

POGLEDAJTE ATMOSFERU: Kiša je neumoljiva na Rujevici, ali akcija na tribinama i na travnjaku ne staje

Image

POGLEDAJTE ATMOSFERU: Kiša je neumoljiva na Rujevici, ali akcija na tribinama i na travnjaku ne staje

66. minuta: GOOOOOOL! Rijeka je izjednačila, rezultat je 1-1. Strijelac bivši Hajdukov nogometaš Josip Elez premda treba naglasiti da se lopta nakon njegova udarca izvan kaznenog prostora odbila od nekog iz Hajdukovih redova i pritom prevarila Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brz odgovor domaće momčadi nakon primljenog pogotka.

Hajduk je mijenjao Ercega i Futacsa, u igri su Said i Ohandza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60. minuta: GOOOOOOL! Hajduk vodi 1-0. Futacs je pobjegao obrani domaćina, iskoristio jednu dugu loptu i pogodio iskosa sa nekih dvanaest metara. Peti mu je to pogodak u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57. minuta: Jaka kiša i jak vjetar definitivno ne pomažu u tome da se utakmica dodatno razvije. Ipak, tribine su neumorne i ništa im ne smeta.

54. minuta: S nekih 25 metara udaljenosti po sredini gola udarac je okušao i Hamza. Prizemno upućena lopta prolazi uz desnu vratnicu Rijekina gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52. minuta: Andrijašević prijeti nakon driblinga bez opasnosti po Hajdukova vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Lak posao za Prskala nakon pokušaja Futacsa.

46. minuta: ZAPOČELO JE DRUGO POLUVRIJEME.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45. minuta: KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Šest udaraca ukupno, a tri u okvir gola imala je Rijeka u prvom poluvremenu, Hajduk niti jedan od dva ukupno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35. minuta: Gavranovićeva sjajna lopta za Andrijaševića koji ubacuje s desne strane prizemno pred prazna Hajdukova vrata. Djelić sekunde prespor da bi Rijeku doveo u vodstvo bio je Gorgon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32. minuta: Šesnaesti prekršaj na utakmici. Slobodni udarac za Hajduk nakon što je Ristovski nepropisno zaustavio Futacsa. Lopta je u visokom luku putovala prema Rijekinom golu i odsjela na vrhu mreže.

22. minuta: Hajduk je 'preživio' uvodnih dvadeset minuta susreta i mrežu sačuvao netaknutom, zahvaljujući i sjajnim Kalinićevim intervencijama sa samog početka, no malo je nedostajalo da odmah potom i ne primi gol. Vešović je povratnom loptom uposlio Andrijaševića koji puca silovito i trese okvir gostujućeg gola. Odmah potom nova dobra intervencija Hajdukovog golmana.

15. minuta: Domaćin daleko bolje izgleda u prvih petnaest minuta od splitskog gosta koji se očito orijentirao na kontranapade. U međuvremenu sa tribina stižu pogrdni povici na račun Hajduka, ali i Hrvatskog nogometnog saveza.

9. minuta: Pokušaj Franka Andrijaševića s desne strane. Drugi korner za Rijeku koja apsolutno dominira uvodnim minutama ogleda. Golova, ipak, nema.

5. minuta: Prvi udarac prema golu i samo zahvaljujući sjajnoj intervenciji Kalinića rezultat je i dalje 0-0. Gavranović je 'dovukao' loptu do Vešovića, a ovaj pucao prizemno s nekih desetak metara. Kalinić brani nogom ono što se običava zvati stopostotnom prilikom. Uslijedila je nova prilika Rijeke, ništa od svega.

1. minuta: UTAKMICA JE ZAPOČELA

14:57 - Igrači su izašli na natopljeni travnjak, 143. Jadranski derbi samo što nije počeo.

14:50 - Kiša je prilično natopila Rujevicu, uvjeti za igru daleko su od idealnih.

Rijeka i Hajduk odigrali su ukupno 142 utakmice, Rijeka je ostvarila 39 pobjeda, Hajduk 55, dok je 48 utakmica završilo remijem. No, iako je ukupna statistika na strani Splićana, recentna povijest govori u prilog Riječana.

'Glad za uspjehom'

Momčad Matjaža Keka već 16 utakmica ne zna za poraz od Hajduka, što je najduži riječki niz bez poraza u jadranskim derbijima. Konkretno: Spličani su posljednji put slavili 21. ožujka 2012. godine i otada nemaju recept za Rijeku! Od aktera te utakmice danas je u konkurenciji samo Franko Andrijašević koji je tada nosio dres Hajduka, a sada je možda i najbolji igrač Rijeke.

Kekove su trupe slavile u posljednja četiri okršaja protiv Hajduka, zadnji put u kolovozu na Poljudu kada je bilo 4-2. Slovenski stručnjak još nije poražen u jadranskom derbiju i nada se da će se tako i nastaviti premda ga statistika previše ne zanima.

Image
Image

Matjaž Kek

"Jedino što želimo je to da na igralištu damo i zadnji atom snage da dođemo svog cilja, a to je pozitivan rezultat. Veseli me glad za uspjehom igrača koje vodim. Ovo je utakmica u kojoj neke brojke i serije ne znače puno. Znamo kakav je protivnik i razmišljamo samo o kvaliteti naše igre. Ima puno pojedinaca s obje strane koji imaju kvalitetu, ali na kraju će odlučiti kolektiv", istaknuo je Kek uoči utakmice.

'Uvijek na pobjedu'

Njegov sunarodnjak s Hajdukove klupe Marijan Pušnik vjeruje da je došlo vrijeme za prekid crnog niza.

"Ako kažem da ćemo uzeti tri boda, onda će mi svi reći da puno pričam. Jednom za sva vremena ponavljam kako Hajduk u svakoj utakmici ide na pobjedu. Drsko bi bilo reći da smo tamo favoriti, ali to ne znači da se nemamo pravo nadati. Zato, idemo tamo na pobjedu", poručio je Pušnik.

Za kraj još malo brojki: Rijeka je bez poraza u 27 uzastopnih utakmica u domaćoj ligi, posljednji je put izgubila od Dinama (0-3) u veljači ove godine. Niz je još impresivniji ako se pogledaju samo domaće utakmice - Riječani na svome stadionu u prvenstvu ne znaju za poraz već 39 utakmica zaredom! Istaknimo i da je Rijeka jedina bez poraza u aktualnom prvenstvu, a pred drugoplasiranim Dinamom ima šest bodova prednosti.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo