SUKER DOBIO PONUDU / 'Dodi u Split da pocnemo rijesavati probleme'

Celnici Hajduka pozvali su Davora Sukera u Split na utakmicu izmedu Dinama i Hajduka i na sastanak sa celnicima splitskog kluba, a sve u svrhu normalizacije odnosa na relaciji Split - HNS.

12.3.2015.
17:15
VOYO logo

Nakon sto se hajdukovci nisu odazvali na sastanak s HNS-om u Zagrebu, iz razloga sto Savez nije htio pristati na uvjete Splicana da sastanku prisustvuje i kaznjeni predsjednik Hajduka Marin Brbic, s Poljuda su se oglasili priopcenjem.

"Hajduk izrazava veliko zaljenje sto Hrvatski nogometni savez nije zelio pristati na sastanak koji se trebao odrzati u srijedu 11. ozujka 2015. u Zagrebu te smo takoder neugodno iznenadeni pokusajem da se odgovornost za neodrzavanje sastanka prebaci na nas Klub", stoji u priopcenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno su HNS-ovci i celnici Hajduka danima vodili intenzivnu komunikaciju oko Marina Brbica, ali Davor Suker i drustvo iz Rusanove nisu pristali na splitske uvjete. Nakon toga, Splicani su odustali od puta u Zagreb. To objasnjavaju rijecima.

//www.youtube.com/embed/Su2i0YFpCnI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne prihvacamo tumacenje HNS-a da predsjednik Hajduka Marin Brbic ne smije prisustvovati sastanku HNS-a i Hajduka. Istina je da je prema pravilima HNS-a predsjednik kluba Marin Brbic pod suspenzijom, ali Hajduk je preoblikovanjem u sportsko dionicko drustvo obvezao se postivati Zakon o trgovackim drustvima kao onaj koji regulira pravila poslovanja. Zakon precizno nalaze tko moze zastupati trgovacko drustvo u pregovorima te koliko god smo spremni postovati pravila Hrvatskog nogometnog saveza smatramo kako su zakoni Republike Hrvatske ipak iznad toga te nismo spremni kazneno odgovarati zbog krsenja istih", navode s Poljuda.

HNS je tu odluku Hajduka okarakterizirao u stilu da u Splitu nisu za nikakav dijalog i normalizaciju odnosa na relaciji Poljud - Rusanova. Nije se dugo cekalo na odgovor iz Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tvrditi da Hajduk nije za dijalog jednostavno nije istina. Dva mjeseca smo pozivali na dijalog, cak dolazili na zakazane sastanke na koje su trebali doci i predstavnici HNS-a, a koji bi otkazivali svoj dolazak u posljednji trenutak. Hajduk je tako vec duze vrijeme iskazivao zelju za dijalogom, dok je vrh HNS-a jednostavno sve to ignorirao. Trebamo li podsjetiti kako je predsjednik nogometnog saveza u vrijeme najvece domace nogometne krize tjednima bio izvan drzave. Hajduk je svjestan da je dijalog potreban i nuzno ga je pokrenuti cim prije. Napeta situacija u nogometu pocinje sve vise stvarati tenzije i u samom drustvu, a to nije dobro za nogomet, drustvo i drzavu".

I onda se doslo na ideju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo stoga predsjednika HNS-a Davora Sukera da dode na derbi izmedu Hajduka i Dinama i da u prostorijama Kluba odrzimo preliminarne razgovore koji bi vodili normalizaciji stanja. U ovim nastojanjima imamo podrsku brojnih nogometnih subjekata, pa i onih iz samog HNS-a, koji su svjesni problematike ali ih je zbog mogucih posljedica strah javno to kazati.

U ime Hajduka i svih ljudi zeljnih normalnog nogometnog stanja, pozivamo stoga celnike HNS-a u da dodu u subotu u Split na najveci derbi hrvatskog nogometa i da ovdje zapocnemo rjesavati probleme hrvatskog nogometa", stoji u priopcenju sto ga je Hajduk objavio na svojim sluzbenim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo