Pravi gospodin: Darijo Srna oduševio klince velikom gestom!

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna istaknuo se još jednom humanom gestom. Djeci ukrajinskog grada Donjecka donirao je 20 tona mandarina iz Hrvatske.

12.11.2014.
9:24
VOYO logo

Kamioni s mandarinama koje je Srna kupio u rodnom Metkoviću već su stigli u ratom zahvaćeni Donjeck, a djeca su tijekom utorka počela primati poklone Šahtarova kapetana. Do kraja tjedna bi svi paketi trebali biti podijeljeni po školama diljem grada, a očekuje se da će ih dobiti ukupno 23.143 učenika.

"Kao dijete u Hrvatskoj i ja sam prolazio kroz razdoblje kada mi je bila potrebna pomoć. Važno je da postoje ljudi koji vam daju podršku u teškim situacijama. Regija Donbas i Donjeck su mi dali jako puno. A ovo voće je samo mali dar koji im mogu vratiti. Jako poštujem Donjeck. To je moj grad. U njemu mi je pružana podrška 11 godina, u njemu sam sazrio kao nogometaš i kao osoba. Moji roditelji, klub i predsjednik Šahtara naučili su me da treba pomagati ljudima u teškim situacijama! To je sada moje životno načelo", istaknuo je Srna za službenu internetsku stranicu Šahtara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako je uopće došao na ideju da donira mandarine, odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta se ideja davno pojavila. Samo mi je trebala pomoć da prevezem mandarine iz Hrvatske u Donjeck. Nisam to napravio da bi netko rekao 'Bravo, Darijo!'. Ovo je iz srca i duše. Pokušat ću pomoći svima kojima je to potrebno. Predsjednik našeg kluba je jedina osoba koja pomaže Donbasu svaki dan. Znam da i on to radi iz srca. Zato ćemo i mi igrači napraviti sve što možemo da pomognemo ljudima. U prosincu ću poslati još jednu humanitarnu pošiljku Donjecku. Svima nam nedostaje naš grad. Siguran sam da će svi problemi uskoro nestati i da ćemo slaviti nogometne pobjede sa svojim navijačima na Donbass Areni", zaključio je Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo