'DA, MOŽE SE': / Ludnica u Madridu, desetina stanovnika Vitorije okupirala glavni grad

Image
Foto: Screenshot

Oko deset posto stanovnika baskijskog grada Vitorije u kojem živio 245.000 ljudi stiglo je u subotu u Madrid podržati svoj nogometni klub Deportivo Alaves u finalu Kupa kralja protiv Barcelone.

27.5.2017.
16:24
Screenshot
VOYO logo

Deportivo Alaves, kojem je ovaj mjesec zagrebački Rudeš postao podružnica, vratio se ove sezone u prvu ligu nakon deset godina. Sezonu je završio na devetom mjestu, a pobijedi li u subotu navečer (21.30 sati) Barcelonu, iduće sezone će igrati u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub bio pred gašenjem

Posljednji put je igrao u Europi 2002., godinu dana nakon što je stigao do finala Kupa UEFA-e. Oko 25.000 navijača u plavo-bijelim dresovima kruži Madridom i uzvikuje "Da, može se!". Sa sjevera zemlje spustili su se autobusima, vlakovima i automobilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazimo nakon situacije u kojoj je klub bio praktično pred gašenjem. Ovo je nakon dugu vremena veliki događaj", rekao je klupski predsjednik Josean Querejeta.

Barcelona brani naslov

Klub je 2007. godine zbog financijskih problema bio u stečajnom postupku. Vitoria-Gasteiz je administrativni centar pokrajine Baskije s oko dva milijuna stanovnika gdje se nalazi sjedište baskijske vlade i regionalni parlament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona s hrvatskim reprezentativcem Ivanom Rakitićem brani naslov osvojen prošle godine. I lani se finalna utakmica igrala na stadionu Vicente Calderon gdje je Barcelona svladala Sevillu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo