ČUDO NAD ČUDIMA: / Pogledajte kako je Wenger prvi put pobijedio omraženog Mourinha!

Image
Foto: AFP

Nogometaši Arsenala osvojili su Community Shield, odnosno engleski Superkup, pobijedivši na Wembleyju prvaka Chelsea s 1:0. Jedini je strijelac bio Alex Oxlade-Chamberlain.

2.8.2015.
18:09
AFP
VOYO logo

Nedjeljnim trijumfom napokon je i menadžer TopnikaArsene Wenger dočekao satisfakciju. Vjerovali ili ne, francuski stručnjak nikad dosad nije uspio ostvariti pobjedu protiv trenera Chelseaja Josea Mourinha s kojim konstantno vodi verbalne sukobe.

Koliko je Chelsea prijašnjih godina priuštio frustracija Wengeru, najbolje će otkriti podatak da je gol Oxlade-Chamberlaina bio prvi Arsenalov protiv Bluesa nakon punih 506 minuta. Osim toga, Topnici nisu postigli pogodak protiv Mourinhova Chelseaja još od svibnja 2007. kada je Portugalac u prvom mandatu vodio klub sa Stamford Bridgea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutak odluke u nedjeljnom se ogledu dogodio u 24. minuti kada je Oxlade-Chamberlain s desne strane ušao u kazneni prostor, krenuo prema sredini i onda fantastičnim udarcem matirao Thibauta Courtoisa. Iako je do kraja bilo dobrih prilika na obje strane, rezultat se nije mijenjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da je u ovoj utakmici službeni debi za Arsenal upisao legendarni vratar Chelseaja Petr Čech koji se istaknuo s nekoliko odličnih obrana. Topnicima je ovo, inače, 14. naslov u Community Shieldu, a osvojili su ga i lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo